Kjøresesongen i Bergen Senter fikk en knallstart lørdagen etter Kristi Himmelfartsdag. Det var langhelg og mange hadde nok benyttet anledningen til å reise bort. Uansett årsak - vi var ikke mer enn 5 biler som dro ut fra vår egen apellplass på Midttun, syd for Bergen. Derfor gikk mange glipp av den flotteste Hardangerturen "i manns minne". Skyfri himmel og fulltreffer med fruktblomstringen.


Rett skal være rett. Det var litt grått i Bergen da vi møttes på Midttun. Kjølig var det også. Men de fremmøtte stilte med oppmuntrende prognoser fra Montrologisk Institutt og tilhørende godt humør.

Kjøreruten gikk fra Midttun, gamleveien mellom Arna til Trengereid, over Gullfjellet til Tysse - og til Tørvikbygd via Fusa og Strandebarm. Så var det dagens første ferge, fra Tørvikbygd til Jondal og lunch på Hardanger House før vi kjørte gjennom indrefileten (på denne tiden av året)

til Utne og ferge til Kvanndal. Siste etappe fra Kvanndal og hjem gikk via Nordheimsund og Kvamskogen.

Jondal var forresten et usedvalig hyggelig møte og vakkert skue denne lørdagen. Gressgangene var foreløpig uslåtte og kunne fremvise et herlig blomsterdekke nesten overalt. Sammen med vårens lysegrønne farge var det nesten så vi kunne kjenne stemningen til Tidemann og Gude midt i "Downtown Jondal".

 

1

IMG 3826

Litt friskt og litt grått på Midttun klokken 10:00, men smilende ansikter hos de fremmøtte.