Tradisjonen tro arrangerte Rogaland senter sin store sommertur i juni. Vi valgte å kombinere sommerturen med MG-Rally i Grebbestad. Det var et godt valg. Turen tar to dager hver vei, og med oppholdet i Grebbestad ble det en tur på seks dager. 12 biler startet i solskinn fra Edlandsvatnet på Ålgård – alle med co-drivere. En av bilene med Berit og Atle var på vei til Danmark på solotur, og slo følge med oss første dagen. Resten - 11 biler - skulle til Grebbestad.

 

Med god værmelding så vi frem til en fin etappe på 35 mil til Tvedestrand Fjordhotell, som var turens første mål. For å unngå mest mulig av E39, tok vi av til Helleland, svingte av til Tonstad og videre til Evje. Ved Bjørndalsvatnet, 15 mil fra Ålgård, stoppet vi og nøt våre medbragte lunchpakker i en varm og fin sommerdag. Mange veifarende stopper her, og bilene våre fikk mye oppmerksomhet. Turen fortsatte til Vegusdal og sørover mot Grimstad. Det er mye skog, men veiene er som laget for en MG-tur, passe smale og svingete. På denne strekningen hengte gassvaieren på Reidars bil seg opp i en lang og svingete nedoverbakke, og med nær 3000 omdreininger på andre gir var både bremsene og Reidar ganske varme nederst i bakken. Det tok ca. 15 minutt å bytte gassvaier. Både Erling og Leif Magnus hadde ekstra gassvaiere med. Fabelaktig verkstedgruppe i vår klubb. Etter Kystveien, som vi fulgte nord-østover til Tvedestrand. Vi rakk et glass på kaien utenfor hotellet før middagen. Hotellet kan anbefales.

Åttende juni fortsatte vi, «forsterket» med to biler fra Agder. Vi prøvde å følge Gamle Sørlandske nord-østover til Sandefjord. Dette var vanskelig fordi det har vært mye veibygging i området,

og en har ikke laget en sammenhengende vei på denne strekningen som ikke må innom nye E18. Mange av veivisningsskiltene har navn som ikke er markert i elektroniske kart, så det kan være vanskelig å finne frem. Men det er vakre landskap og fine bygder, frem kom vi og linet opp på fergekaien i god tid før ferjeavgang. På fergen nøt vi en forhåndsbestilt lunch fra en rikholdig buffet.

Fra Strömstad rullet vi nedover RV176 og 163 til Grebbestad. Vi var de siste som ankom, men vi fikk en hjertelig velkomst av Per Mugge og Ola Thygesen, og en god middag ventet på oss. Med 11 biler var vi det nest største senteret på MG-Rallyet. 

Etter tre fine dager startet hjemreisen. Planen var å kjøre over Vassbotn, men veiene var lagt om og veivisningsskiltene stemte ikke med våre kart, så det ble Gamle Svinesund bru og videre på RV118 gjennom Sarpsborg til Moss, ferge til Horten og lunch på fergen. Fra Horten fulgte vi småveier til Søstrene Storaas Hotel i Jondalsveien vest for Kongsberg. Det er et koselig hotell med en spesiell atmosfære. Den deilige kjøttmiddagen de serverte smakte spesielt godt etter all sjømaten på Grebbestad.

1

IMG 3115 r

 

Mandag 12. juni ble ruten lagt via Bolkesjø – Gransherad – Seljord – Brunkeberg – Åmli – Evje – Tonstad – Krossmoen – Egersund og Nordsjøveien. Etappene på 46 mil er for lang, men solen skinte fremdeles, kalesjene hadde vært nede på hele turen, ingen var skadet og bilene fungerte. Turen hadde gått gjennom vakre landskap, et nydelig utsnitt av Søt-Norge, og vi hadde møtt hyggelige medlemmer fra andre sentra - enda en fabelaktig sentertur.

Bjørn Erik og Reidar forlot gruppen før Moss. Bjørn Erik skulle til Gunnar Kaugerud i Gresvig for å bytte girkasse. Han kjørte hjem med lånebil og med stopp på hytta i Hallgrimsbekken. Reidar stoppet to dager på gamle Reenskaug Hotel i Drøbak før turen gikk hjemover i strålende sommervær med overnatting både på Lysko Gjestegård i Larvik og Fevik Strandhotell. De to siste kan anbefales.