Velkommen til NMGK Nettside

Dette er nettsiden til Norsk MG Klubb - en sosial medlemsklubb og interesseorganisasjon for folk som eier, eller har interesse for klassiske biler av merket MG. Vi er tilsluttet MG Car Club i Storbritannia som et nasjonalt senter for Norge.

Siden er avhengig av inspill fra medlemmene. Send artikkelforslag, nyheter, teknisk tips, interessant weblinker osv. til webmaster(a)nmgk.no.

La oss starte med tidsrommet. Bergen senter inviterer til Sognetur fredag 30. august til søndag 1. september 2024. Og turen går til Karmøy. Jada, jada, Karmøy er ikke i Sogn. Men det bryr vi oss ikke om. Vi reiser hvor vi vil, og helgeturen i slutten av august ER Sogneturen, uansett hvor vi skal. Så det så.

Men før vi kommer så langt skal vi innom Fitjar på Stord, Bømlo og Sveio. På Karmøy blir det Vikingstopp på Avaldsnes og badestopp ved Skudenes. Første ovenatting blir i Haugesund. På hjemveien hilser vi på indre Sunnhordland med overnatting i Skånevik. Søndagen blir det minst to fergeturer. Den første blir en frisk morgentur fra Skånevik til Utåker. Etter stopp i Rosendal blir det igjen fergetur fra Lyngstranda til Gjermundhavn. Senere blir det valgfri rute - enten via Fusa og ferge Venjaneset-Hatvik, via Os til Bergen Syd, eller fergefri reise via Tysse og Trengereid til Bergen Nord.

 

Fredag

Vi møtes på Truls sin gamle bensinstasjon på Fjøsanger. Ruten sørover går gamleveien fra Nesttun via Søfteland til Os og Halhjem. De som vil, kan selvsagt kjøre den nye tunellen og prøve litt høyere hastighet som innledning til Sogneturen. Etter turens første fegestrekning kjører vi vestsiden av Stord, gjennom Fitjar kommune, til trekantsambandet og broforbindelse til Bømlo. Deretter er det fege igjen, fra Langevåg til Buavågen i Sveio. Derfra kjører vi Gullvegen over fylkesgrensen til Rogaland og til Haugesund. I skrivende stund ser det ut til at vi skal bo på Clarion Collection Hotel Amanda.

clarion collection amanda

Lørdag

Lørdag begynner selvfølgelig med kjøreturen over broen til Karmøy. Etter en ganske kort kjøretur stopper vi på Avaldsnes for et besøk på Nordvegen Historiesenter. Deretter drar vi sørover mot Skudeneshavn og landskapet omkring. Hvis været tillater tar vi gjerne en stopp på Sandvesanden. Deretter går veien tilbake til fastlandet og kveldens mål. Skånevik i Sunnhordland. Vi overnatter på Skånevik Fjordhotel, et stenkast fra fergekaien.

1

skudeneshavn1

Skudeneshavn, Karmøy

Søndag

Søndagen starter med fergetur etter en god frokost. Vi bor så godt som på kaien, så det blir å kjøre rett om bord. Fra Utåker kjører vi Rv 48 gjennom Valen, Onarheim og Uskedalen til Rosendal. Vi besøker Baroniet Rosendal og tar lunch på Utrehaven kafe, bokstavelig talt i baronihaven. Ikke langt etter Rosendal kommer vi til Lyngstranda og ferge til Gjermundhavn. Vel over på andre siden kjører vi mot Fusa til Eikelandsosen. Der er det mulig for de som vil, å bryte av nordover og kjøre fergefritt via Tysse og Trengereid til Bergen Nord. Vi antar likevel at de fleste blir med til Venjaneset for turens siste ferge til Haltvik og videre til Osøyri. Erfaringsmessig er dette stedet vi sier takk for følget og kjører hjem, hver til vårt.

1

Baroniet Rosendal v3rxp1 Rosendal er ikke bare Baroniet. Her fra Rosendal Fjordhotel.

 

Priser og påmelding

Frist for påmelding er 14 mai. På grunn av hotellenes prispolitikk kan man ikke påregne etteranmelding, i hvert fall ikke til prisene angitt nedenfor. Det er enklest for oss om dere bruker påmeldingsskjemaet på nettsiden. Følg linken eller velg skjemaet i menyen. Velg først Lokale sentre-->Bergen. Deretter i menyen til Bergen senter-->Påmelding sogneturen 2024. Hvis dere bruker skjemaet vet vi at alle som trenger beskjed får beskjed, og ingen uformelle "påmeldinger" blir glemt..

Vi har fått bindende pristilbud fra hotellene slik

  • Clarion Collection Amanda (Haugesund): 1 person i enkeltrom Kr 1300,- 2 personer i dobbeltrom Kr 1500,-. Prisen inkluderer et varmt kveldsmåltid fredag kveld og frokost lørdag. I tillegg må man betale Kr 220,- for parkering i hotellets kjellergarasje.
  • Skånevik Fjordhotel (Skånevik): 1 person i enkeltrom Kr 1100,- 2 personer i dobbeltrom Kr 1900,- Prisen inkluderer en 2-retters midddag lørdag og frokost søndag.

Disse beløpene gjøres opp direkte til hotellene ved avreise.

Det vil også serveres lunch fredag, lørdag og søndag. Dette utgjør en total kostnad kr 1200 pr. person. Dette beløpet (1200/2400) skal innbetales til klubben innen 30. juni. Vi sender en betalingsanmodning til de påmeldte i god tid før forfall. Ingen måltider

I en tid der alle priser stiger bratt, er vi glade for å tilby årets sognetur for disse beløpene. 6000 for 2 personer henholdsvis 3800 for 1 person, er den laveste prisen jeg kan huske på en sognetur.