Lørdag 18. juni startet 13 biler – alle med co-drivere – fra Bryne. Stemningen var høy. Bil nr. 14 var allerede på plass i Skagen for å ta vel imot oss. Kortesjen bestod av en MG-TD, en MGF og 12 MGB-er. Wenche og Erling, som er «lommekjente» i store deler av Danmark, var hovedarkitektene bak turen. De hadde gjort avtaler, lagt inn et 20-talls bestillinger, og beskrevet en kjørerute med 312 kjøreanvisninger i tillegg til adresser til hotell, severdigheter og spisesteder mm. 

Første stopp var Skagen Motel, med besøk på Greenen og den Tilsannede Kirke, og velsmakende lunsj på Skagen Bryghus. 

Etter rusletur rundt i den vakre Skagen by hadde vi en nydelig middag på Jakobs Cafe & Bar.

Mandag 20. juni rullet vi fredelig av sted på småveier til Voergaard Slott og videre til Hals og lunsj på Restaurant Havkatten.

Etter lunsj krysset vi Limfjorden og fortsatte frem til Mariager og før siste etappe tok oss til Purhus Kro i Fårup med middag kl.19.30. Det ble en fantastisk aften med et godt måltid og verdens hyggeligste vertskap – en overnatting her er «et must» på fremtidige turer i Jylland.

1

Skagen Bryghus er en utmerket lunchplass

Etter en rikholdig frokost med hjemmelagede delikatesser dro vi tirsdag 21. juni til Århus Gamle By der vi kunne nyte denne unike samlingen av gamle hus og gatemiljø. Vi spiste god lunsj på kafeene i museumsområdet. Neste etappe var fergen over til Sjællandsodde og videre til Strandparken Hotell i Holbæk. Et trivelig sted med en vakker park, kjempestore trær, strandlinje og en nydelig terrasse der en kunne nyte en kald øl etter turen.

Onsdag 22. juni dro vi gjennom nydelige kulturlandskap til Vikingeborgen i Slagelse med full-skala reproduksjoner av hus fra vikingetiden,

utstilling og museumsbutikk. Neste etappe gikk til Kærrebæksminde og lunsj på Kanalkroen. Etter lunsj fortsatte vi til Hotel Kirstine i Næstved. Dette er også «et must» for en ny tur til Sjælland, et intimt og trivelig hotell med god service og utmerket mat. Heldigvis hadde vi booket to overnattinger her. Vi besøkte Næstved Automobilmuseum som er en privat samling av kjøretøy og andre rariteter. På kvelden ble vi oppvartet på aller beste måte med en meget god middag på hotellet.

1

Idyll fra Gamle Ålborg r

Idyll fra Gamle Ålbord

Gavnø Slott i Næstved var målet for torsdag 23. juni. Her startet noen av oss med besøk på Slottsbryggeriet og ølsmaking, mens andre koste seg i den store slottsparken. Nydelige smørbrød var bestilt på Cafe Tulipanen, etterfulgt av omvisning på slottet og i slottskirken (Klosterkirke). Det ble en meget vellykket dag. På kvelden tok vi kort tur i byen og spiste middag på en av byens fine restauranter.

Fredag 24. juni startet første etappe av hjemreisen nordover østkysten med en liten rast ved Starreklinte og videre til Sjællandsodde, over med ferge til Jylland og videre til Hotell Skanderborghus. Det kan anbefales, beliggenheten er fin med terrasse ut mot sjøen og en stor park. I baren var det selvbetjening på øl og en liste der en førte på romnummer, middagen var velsmakende og frokostbuffeten meget rikholdig og delikat.

1

 Hotellrommet på Krogedal slott var rett og slett nydelig r

Hotellrommet på Krogedal slott var rett og slett nydelig

Lørdag 25. juni dro kortesjen videre over Himmelbjerget med en nydelig utsikt over et frodig landskap med mange turmuligheter. Lunsj var bestilt på Graceland Randers og Highway 51 (Elvismuseet). Etter et kraftig måltid, besøk i museet og fotografering, fortsatte vi over til vestkysten til Kokkedal Slotshotel i Brovst. Enda en gang ble vi overasket over et fantastisk hotell. I slottsgården kunne vi kjøle ned med et glass før den velsmakende middagen som ble servert i et meget elegant og herskapelig lokale. Wenche V og Erling ble takket for den gode planleggingen av turen med en liten tale og litt god akevitt. Wenche A og Kjetil fikk en oppmerksomhet og godord for innsatsen med å lage en interessant rute til og fra Kristiansand. Stedet er enda «et must» for en reise i Jylland.

Hjemturens siste etappe var søndag 26. juni. Vi dro videre nordover langs kysten via Blokkhus og Saltum til Hirsthals med innsjekk på Color Line kl.11.15. Lunsjbuffeen i restauranten var travel, nå var sommerferien i gang! Fra Kristiansand fulgte vi E 39 mot Flekkefjord. Herfra tok noen «beineveien» hjem, mens fem av ekvipasjene ville glede seg over gjensynet med gamlelandet ved å kjøre de spektakulære veiene over Åna Sira, Jøssingfjorden og Rekefjord. I Tengs stoppet vi og koste oss med en kaffe og en is før vi tok fatt på den siste timen. Vi oppsummerte med at turen var utrolig vellykket – god planlegging, pent vær og åpen bil hele turen, vakre landskap og koselige landsbyer, gode hotell og velsmakende måltider, ingen alvorlige uhell, godt humør hele veien, og GPS er nyttig, spesielt i byene.

1

Samlet foran Graceland Randers r

Samlet foran Graceland Randers