Norsk MG-treff har blitt arrangert på åtte ulike og vakre steder i femten av Norsk MG-klubbs 52-årige historie, og slik bragt deltakerne rundt til mange morsomme veier en ellers ikke hadde besøkt. Årets utgave av treffet var intet unntak. Det var lagt til Thorbjørnrud hotell på Jevnaker, et velegnet sted på alle vis. Seksti biler, de fleste med co-driver, møtte til festen. Buskerud hadde som vanlig den største kontingenten med 17 biler, og langveisfarende rogalendinger kom med 14 biler (se eget oppslag).
Den gamle hovedbygningen på Thorbjørnrud Hotell
Parkert på plenen foran det staselige hovedbygget
Årets MG-Treff var godt organisert, og arrangørene hadde til og med sørget for fint vær under hele treffet. Slik rettet de opp for den uforglemmelige båtturen på fjordårets treff i Farsund. Ved enden av alleen opp til Thorbjørnrud hotell ble vi mottatt av arrangementskomiteen og anvist parkeringsplass. Det var en herlig opplevelse å se alle våre fargerike MG-er på den grønne plenen med store trær omkring, og hotellet og Randsfjorden som bakgrunn. Et velvalgt sted for treffet og en fin velkomst, og hotellet leverte etter våre forventninger.
Dette kan bli kjekt. Jane og Terje på sitt første MG-treff med nykjøpt MGB
Inne i resepsjonen ble vi ønsket velkommen med smil og rallyboard, komplett informasjonsmateriell, to fine ølglass fra det nærliggende Hadeland Glassverk med inskripsjonen Norsk MG-Treff 15 år 2024 og to flasker «Old Speckled Hen». Steinar Bråtens meget detaljerte rutebeskrivelser for turene på fredag og lørdag var en del av pakken. En glimrende start! Resten av dagen ble fylt av hyggelig samvær og en god middag i hotellets restaurant der åpningen av femtenårsjubileet ble behørig markert med Erik Bogaards velvalgte velkomstord og store, velsmakende marsipankaker som dessert til middagen allerede på torsdag kveld.
Arrangementskommiteens mannlige del ønsker velkommen til torsdagens jubileumsmiddag.
To store marsipankaker og en mindre ble servert denne kvelden. Vakkert, stilig og velsmakende!
Fredag startet med en god frokost og en tur via fine omveier over Hadeland og Toten og med utsikt over Mjøsa. Vi stoppet utenfor programmet for en kafferast på Den Gamle Kafe på Lygna. Det var mange veier å velge mellom, og vi dro videre til Lilitt, Starum og Kapp, og deretter «beinveien» til Gjøvik der en velsmakende kyllingsalat ventet på Brygga restaurant ved Mjøsstranda. Hjemturen la vi over Raufoss og Eina med kaffe og is på Fjordgløtt kafe. Vi kjørte oss litt bort her, men nådde med god margin en aperitiff før middagen. En nydelig dag med vakre landskap, gylne kornåkrer, velstelte gårder og hus, og ikke minst et nydelig vær. Vel hjemme kunne vi slappe av og glede oss til en velsmakende middag i hotellets restaurant.
Helga og Reidars MGB klar til neste dyst.
Kafferast på Den Gamle Kafé på Lygna.
En velsmakende lunch med utsikt over Mjøsa på Brygga restaurant, tett ved Skibladnerkaia.
"After-driving-party" i hotellhagen.
Lørdag stod valget mellom besøk til Kistefos museum ved Randselva eller Randsfjordens vestside til Dokka. De aller fleste valgte museumsturen og fikk oppleve et unikt museum som kombinerer innendørs billedkunst og en fler-kanal videopresentasjon, skulpturer i naturen og industrihistorie i et originalt industribygg fra den tiden stedet var et aktivt tresliperi. En utstilling av billedkunst var presentert i The Twist, et unikt og prisbelønnet utstillingslokale bygget som en vridd bru over Randselva. En fyldig brosjyre inneholdt informasjon om bygninger, utstillingsobjekter og kunstnerne bak dem.
Fra Kistefos. Her kan en lett bli forfengelig mellom alle speilene. Bjørn Christian, Berit, Leif Magnus og Brit Lillian.
Øyvind sikrer et blinkskudd av en av de mange skulpturene i Kistefosparken.
Kistefos - vakker blanding av modernitet, tradisjon og natur.
Hard jobb å redde kloden! Terje, Jane, Berit og Helga beundrer innsatsen.
Vann- og speilmysterier i Kistefosparken.
Kistefos sitt nye høydepunkt - The Twist - i det fjerne.
Turen fortsatte langs Randsfjordens vestbredd til Viker Gård der vi fikk servert en velsmakende elgkjøttsuppe etterfulgt av en kort innføring i gårdens historie. Gården ligger på tufter av de eldste bosetningene i området, vendt mot solen og med god utsikt over Randsfjorden. Den har vært eid av forfatteren Ola Viker, men har skiftet eier et par ganger etter det. Den nye eieren, Johnny Schjørlien, har restaurert våningshuset og møblert det med tidsriktige møbler og bilder. Han vil drive stedet som en kombinasjon av gårdsdrift, skogbruk og turisme og er kommet godt i gang allerede. Dristig prosjekt, men det er et fint sted som sikkert vil lykkes. Hjemturen gikk over Fluberg bru og sørover langs østsiden av Randsfjorden.
Vi samles til lunch på Viker Gård.
Verten Johnny forteller om Viker Gård.
Utsikt fra hagen på Viker Gård.
Utsnitt fra dagligstuen på Viker Gård.
Lørdagens middag var planlagt som en festmiddag bestående av en treretters meny med en godt tilpasset vinpakke og flere overraskelser underveis. Dette festmåltidet ble arrangert i det gamle hovedhusets to finstuer. Etter en kort velkomst og introduksjon entret sopran og operasangerinne Gunda-Marie Bruce og Ann Beate Solstad Eide stuene, sistnevnte både som akkompagnatør og sanger. De to laget et formidabelt musikalsk show på en drøy halvtime og høstet både latter og stor applaus. Arrangementskomiteen er meget kresne og treffsikre når de velger underholdning til festmiddagen!
Opera close-up: Gunn Marie flørter med herrene i mens hun fremfører en munter sang.
Derved var stemningen satt og måltidet kunne nytes sammen med gode samtaler, avbrutt av noen taler. Senterleder i Rogaland, Erling Vølstad, ble utnevnt som æresmedlem av Norsk MG-Klubbs leder, Olav Thygesen. Årelang innsats i ulike roller og med ulike oppgaver ble nevnt som begrunnelse for denne høythengende prisen. I henhold til Norsk MG-klubbs Hedersprotokoll er han den niende som får denne prisen i klubbens 52-årige historie. Alle deltakerne gledet seg og utnevnelsen høstet stor applaus. Erling takket alle som hadde hjulpet ham i arbeidet for NMGK, og takket Ola for prisen.
En tydelig beveget Erling takker for utnevnelsen som æresmedlem i NMGK.
Norsk MG-Treff 2024 ble utpekt som det beste så langt og arrangementskomiteen og deres partnere fikk velfortjent takk for utmerket arbeid og enorm applaus. Erik Bogaard er en utrolig dyktig frontfigur i denne komiteen. Dessverre går Thorbjørn Stangnes nå ut av arrangementskomiteen. - Det ble en sen og munter aften!
Etter festmidagen samlet vi oss i atriet, og Finn sveivet opp sin gamle grammofon og spilte plater fra 60-70-tallet.
Festmiddagen ble avsluttet med en kort hyggestund i atriet og feiring av Brit Lillians fødselsdag.
Etter frokost søndag morgen ble bilene pakket, deltakerne tok farvel med hverandre og gjorde seg klare til hjemturen. Et meget vellykket og stimulerende treff var over, og deltakerne reiste hjem med gode minner og smil om munnen. Liksom de siste årene var Norsk MG-Treff 2024 fulltegnet med 60 biler og ca. 120 deltakere, og det er derved Norsk MG-klubbes største medlemsarrangement også i år. Felles for disse siste MG-treffene er et grundig arbeid fra arrangementskomiteen, og det er imponerende hvor mye de kan greie å pakke inn i prisen for deltakerne. Mange av medlemmene kommer tilbake til dette treffet år etter år. Trettitre av bilene på treffet i år var med i Norsk MG-Treff i 2023 (her var det 63 biler med). Denne gjentatte deltakelsen på treffet er et tegn på at medlemmene er tilfredse med arrangementet. Tolv av bilene på årets treff deltok også på Norsk MG-Rally i Skagen i juni i år (her deltok 40 biler). Vi ser allerede frem til neste års MG-Treff! Dette er bra!
Anette er fornøyd og glad, dette ble kjekt, mens Øyvind har begynt å fokusere på den lange kjøreturen hjem til Rogaland.
Farvell og takk for denne gangen til alle deltakerne.