Så lenge været gjør det til en hyggelig opplevelse vil vi forsøke å invitere til kveldsturer i Bergens noenlunde nære omegn. I går, onsdag 8 juni, gikk turen til Sotras sydvestre hjørne. På Glesvær finnes en gammel (?) kafe, spise- og skjenkested

7 biler stilte til start på "Storavatnet Bussterminal" - i tillegg til 2 etternølere som ble kjørende alene og som møtte oss vel fremme på kafeen.


Påkledning av jakke under fart er en øvelse jeg ikke akkurat anbefaler, men den har vist seg nødvendig og effektiv ved mange anledninger, også denne. Til gjengjeld var den ikke så lang. Google rapporterer kaldt 32 minutter fra fremmøte til mål.

Selve kafeen var riktig så koselig. Stilen var "gammelt handelssted", muligens smurt litt tykt på, med utstilling og salg av nyproduserte gjenstander fra "gamle dager" (tenk corn-flakes i blikkboks, med påtrykte reklamemotiver fra 50-tallet). De som valgte å innta middagen på kafeen fikk en - hva skal jeg si - middels opplevelse. De fleste valgte fish'n'chips og angret litt på det. Produktet var mer "veikro 1980" enn "engelsk pub". Fiskesuppen fikk imidlertid skryt.

En kunne jo tro at praten av og til gikk litt anstrengt når kjente og ukjente samles for en biltur. Man da tror man feil. En skulle tro vi alle sammen hadde kjent hverandre i en mannsalder. Noen tar større ansvar enn andre for å holde praten i gang - og vi er naturligvis takknemlige for det. Hyggelig var det, uansett.

Selve kjøreturen var kaldere enn forventet - i hvert fall av meg. Ved avgang hjemmefra vartet Bergen opp med glimt av sol, og ellers ganske behagelig temperatur. Så jeg stilte i shorts og kortermet skjorte. Jeg tenkte det sikkert ble mindre skyer og mer sol når vi bare kom litt vekk fra fjellene (et kjent fenomen for vestlendinger). Men ikke denne gangen. 

Klikk på de nummererte fanene nedenfor for å se flere bilder. 

1

Glesvær2022 2

Vi står linet opp på parkeringsplassen bak kafeen.