P8181653Norsk MG-treff i Halden var en fin opplevelse. I alt 59 biler var påmeldte, de aller fleste med co-driver. Buskerud stilte 18 biler og var klart det største senteret på treffet, etterfulgt av Follo med 14, Agder med 12, og Rogaland med 9. Oslo stilte med to biler, mens Bergen, Vestfold og Østfold deltok med bare en bil hver.

 

 

 

 

 

 

P8181661
Fremme på Straand Hotell i Vrådal. Her kunne forfriskninger bestilles bare via QR-koder og fikling med telefonen.

 

Vi fra Rogaland startet ut allerede den 18. august og dro i lette regnbyger over Hunnedalen, Suleskar og videre på RV45 retning Dalen. Regnet slapp taket etter hvert og turen endte i solskinn på på Straand hotell i Vrådal for overnatting. Det er et ok hotell, god middag og god frokost i spisesalen, men på terrassen må bestillingen gjøres via opplasting av koder pr mobiltelefon, slik at møtet mellom gjest og vertskap er forsvunnet, fremmedgjøringen er påtrengende og opplevelsen av å komme på besøk er nesten borte.

P8211698
Utsikt fra Fredriksten festning – hotellet i bakgrunnen


Neste dag fortsatte turen på eventyrlige veier langs sørsiden av Kvitseidvatnet, over Fjågsund bru, langs nordsiden av Flåvatn og Strengevatn på Fv106 mot Lunde, videre til Ulefoss og Skien, nordøstover til Hvarfors hvor vi fulgte eventyrveien Fv306 som i starten har advarselskilt om bratt, smal, svingete og rasfarlig vei – en virkelig MG-vei i et vakkert skoglandskap. Tilbake i mer befolkede områder styrte vi mot Horten og gled greit og køfritt inn på fergen til Moss. Etter en treg start for å komme ut av Moss fulgte vi Fv. 118, men tok inn på Oldtidsvegen som førte oss inn i en treg kø i Sarpsborg, før vi kunne trille over mot Halden og installere oss på hotellet.

P8211694 P8211703
Aftenstemning på Fredriksten festning Det uforglemmelige måltidet i Kongshallen på Fredriksten festning


Basen var Fredriksten hotell, vakkert plassert nær toppen av Fredriksten festning. Hotellet fungerte greit for de fleste av gjestene, servicen var middels, utsikten var vakker og været fantastisk fint. Programmet var lett tilbakelent med enkel velkomstmiddag på torsdag aften, turkjøring fredag og lørdag i vide Østfoldlandskap med skoger, kornåkrer, elver og innsjøer. Fredagens hovedattraksjon var Høytorp fort der vi først fikk en velsmakende lunch og deretter en guidet tur og lærte interessante ting om historien i denne regionen som få av oss hadde besøkt før. Lørdag var spesiell med tur til Gamle Fredrikstad og omhyggelig innlosing av bilene for parkering på det gamle torget. Her besøkte vi modelljernbanen som var en riktig flott attraksjon og spiste lunch på restauranten Værk. Deretter kjørte mange av oss til Hvaler for å se dette berømte rekreasjons- og ferieparadiset. Vi noterte oss at det var få friområder og parkeringsplasser for veifarende uten hytteeiendom. Fredag kveld ble vi budt på en eventyrlig middag i Kongesalen på Fredriksten festning med raffinerte retter servert som «fingermat» i stil med tiden festningen ble bygget. Det var et uforglemmelig måltid som ingen arrangør av MG-treffet vil klare å overgå i ettertid. Super stemning, godt selskap, og utmerket service. Lørdagens festmiddag ble avholdt i hotellets egne lokaler med fin stil og god stemning også her.

P8201671 P8201685
Slusene ved Strømfoss – vakkert og fredelig Guiden forklarer om Høytorp fort og dets historie
P8211745 P8211715
En pust i bakken på torget i Fredrikstad før ferden til Hvaler Biloppstilling på Gamle Torget i Fredrikstad


Hjemturen startet 0930 og fulgte Fv. 118 til Moss. Igjen gled vi rett inn på fergen til Horten, og herfra var det lett å komme ut igjen og sørover med kurs for Fevig Strandhotell. Vi valgte gamle veier langs kysten fra Åsgårdstrand og sørover til Larvik. Så langt hadde Reidar designet ruten, mens resten av ruten var planlagt av Wenche og Kjetil. Fra Larvik tok vi en serie med omveier i ekte MG-stil og var bl.a. innom gamle Sørlandske Hovedvei. Det var en fantastisk tur på nær ni timer i alt, og her er det mange skatter for MG-turer. Fevig Strandhotell tok vel imot oss, om enn ikke på den måten som dets grunnlegger Lasse Lund, Norges første hotellkonge, ville ha gjort – her måtte vi betale for rommet til og med før vi hadde sett det! Vertskap er langt fra det det engang var…. Men oppholdet var vellykket med fine hotellrom, sprudlende feiring av min fødselsdag, en god middag med gode viner og eminent service, og en vakker aftenstemning ute på terrassen med utsikt til Skagerak. Etter en god svært fin frokost tok vi nordover mot Evje på vakre veier og derfra mot Tonstad på mer og mer slitte veier, men i flotte landskap. På Tonstad koste vi oss med en god lunch før vi rullet nedover Gyadalen og hjem langs kysten på Rv. 44 og Nordsjøveien.

P8231763 P8231766
Middag på Fevig Strandhotell Aftenstemning på Fevig Strandhotell


Fra Hallbjønnsekken den 18. august til hjemkomsten den 24. august hadde vi strålende sol og best mulige temperaturer. Alle bilene fungerte prikkfritt på den vel 1200 km lange reisen, og alle sjåfører og co-drivere likeså. Takk til bevisste bileiere, verkstedgruppen og Sæle auto som bidrar til at bilene ikke svikter selv på lange turer. Vi trenger ikke si at dette var en fantastisk tur og med mange minneverdige opplevelser. Takk til arrangørene som gav oss et påskudd til å dra fra Rogaland til Halden og oppleve denne delen av Norge i sommerdager fulle av sol og glede og hyggelige MG-klubbmedlemmer!