IMG 3017 450px

15 juni samlet Follo-gjengen seg som normalt på YK-stasjonen Nygårdskrysset. Korona-pandemien er et forlengs tilbakelagt og glemt stadium, og alle var veldig glade over å kunne møtes ‘på nært hold’.

Dagens mål av Hobøl Kirke, med omvisning og foredrag fra det lokale historielaget.
Vi tok stort sett strakeste veien, og kom frem til den ærverdige gamle kirken i noe utrygt vær. Kalesjer ble lagt på, og vi inntok kirken som ble bygget på slutten av 1100-tallet.

Til tross for et beskjedent ytre, har kirken nær 250 sitteplasser, og er rikt utsmykket. Representanten fra historielaget var kunnskapsrik, og ga oss en grundig innføring i så vel byggets historie og funksjonen til kirken opp gjennom årene, samt litt om livet til de forskjellige prester som hadde fungert i menigheten.

Vi fikk også en omvisning i stallen, hvor mengder av regalia knyttet til kirkens mange år var utstilt.

Turen gikk så videre i mer eller (helst) mindre samlet flokk hjem til Solveig og Kjell Andersen i Kråkstad.
Her fikk vi en servering av ypperste klasse. Vi ‘ferskinger’ i miljøet fikk gleden av å presentere oss, og praten gikk ledig og lett både blant erfarne men også ferske medlemmer.

Etterpå var det omvisning i garasjen til Kjell – og her var det mye gromt å se som fikk lyst-genet til å vokse hos de fleste av oss….

{tab=title="1"}

IMG 3016

{tab=title="2"}

IMG 3020

{tab=title="3"}

IMG 3021

{tab=title="4"}

IMG 3023

{tab=title="5"}

IMG 3026

{tab=title="6"}

IMG 3027

{tab=title="7"}

IMG 3029

{tab=title="3"}

SOCU0791