"Sognetur" til Ålesund, Atlanterhavsveien, Geiranger og Stryn 30 august - 2 september 2018

atlanterh.v 700

Norsk MG Klubb Bergen senter vil med dette invitere våre medlemmer på nok en sognetur. De som har vært med en stund vet at denne turen heter Sogneturen uansett hvor vi drar hen. Denne gangen skal vi riktignok kjøre en del i Sogn og Fjordane fylke, men turen går lenger nord enn som så. Denne gangen skal vi til Mørekysten. Vi drar en torsdag med Hurtigruten til Ålesund og kjører derfra videre nordover via Hustadvika og Atlanterhavsveien til Kristiansund. Derfra skal vi innom utallige perler i Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane fylker, før vi er hjemme i Bergen igjen søndag ettermiddag. Som vanlig inviterer vi medlemmer fra Triumph-klubben til å være med oss. Klubbmedlemmer fra andre sentre i andre deler av landet er naturligvis også velkomne.


Torsdag 30 august

Avgang fra Bergen er kl 20:00. Foreløpig vet vi ikke hvor raskt det går med ombordkjøring, så vi kommer tilbake med tidspunkt for oppmøte i Jekteviken. Hurtigruten tar 25-40 biler, maks, og er ikke like strømlinjeformet for bilfrakt som f.eks danskebåten. Det kan derfor ta litt tid med lasting.

Etter avgang samles vi i kafeteriaen for et lite kveldsmåltid.

Så er det bare å nyte turen langs den vakre kysten i fred og ro, om bord på et vakkert fartøy og en tradisjonsrik skipsrute. De fornuftige går likevel tidlig til sengs for å være uthvilt til en begivenhetsrik fredag.

 

hurtigruten1

 

 


Fredag 31 august

fredag.s

(Klikk på kartet for større versjon)

Vi ankommer Ålesund (A) kl 08:45 og kjører E-39 østover til Digerneset hvor vi tar av nordover og kjører lokalveier videre mot Vestnes fergekai og Molde (C).  Fra Molde kjører vi Rv 664 mot Hustadvika. Vi stopper på Ergan kystfort i Bud ved Hustadvika, og spiser lunch på "Bryggjen i Bud".

Etter lunch kjører vi langs Hustadvika til Atlanterhavsveien. Her blir det stopp for fotografering i spektakulære omgivelser. Atlanterhavsveien er en opplevelse uansett værforhold. Vi håper på fint vær, men hvis det stormer blir det i hvert fall fine bilder. Husk rustbeskyttelse på bilen.

Etter Atlanterhavsveien må vi gjennom en undersjøisk tunell for å komme til "byen på de tre øyene": Kristiansund. Der tar vi en stopp igjen og besøker Varden for utsiktens skyld. Videre går turen via Batnfjorden til Skaret ved Molde der vi skal spise middag og overnatte.

I løpet av dagen skal vi over 2 fergestrekninger. Kjøretid iflg Google er drøyt 6 timer.

 ergan

Ergan fort ved Hustadvika.


Lørdag 1 september

geirangerGeiranger Foto: Wikimedia Commons, User:BIL, Public Domain

 

Lørdag blir også en dag med spektakulære opplevelser. Vi skal kjøre på en del vinterstengte veier, og Google Maps nekter å vise kjøreruter på stengte veier. Derfor har vi ikke kartskisse av kjøreruten denne dagen. Vi oppdaterer artikkelen med kart når vi kan. Uansett, vi kjører fra Skaret om morgenen og tar ferge over Langfjorden før vi kommer til Åndalsnes. Derfra kjører vi Trollstigen og over fjellet til Valldal. Underveis blir det stopp ved Gudbrandsjuvet.

Oppdatering: Det har blitt sommer. Veiene er ikke lenger vinterstengte og Google lar oss aller nådigst planlegge turer på småveier i den norske fjellheimen. Her er altså den planlagte kjøreruten. Klikk på bildet for større versjon.

molde stryn

Fra Valldal blir det ferge igjen før vi nærmer oss Geiranger. Nytt stopp og utallige fotomuligheter. Dessuten spiser vi lunch her. Etter Geiranger bærer det til fjells igjen. Hvis været er bra kjører vi gjerne oppom Dalsnibba. Så fortsetter vi på Rv 15 til Grotli og svinger sydover inn på Gamle Strynefjellsveien. De lokalkjente hevder at dette er en spesielt flott veistrekning for biler som våre, så vi gleder oss til dette. Ved Buldrefossen kommer vi inn på Rv 15 igjen og følger denne nedover dalen til Stryn, der vi stopper for natten og overnatter på Stryn Hotell.

 

 

Video: Torbjørn Stangnes


Søndag 2 september

sondag.l(Klikk på kartet for større versjon)

Søndag er som vanlig hjemreisedag. Vi vil gjerne at vi holder sammen også på turen hjem til Bergen, men vi vet av erfaring at det er mange ulike behov på hjemreisedagen. Uansett tar vi en stopp allerede i Loen. De som har lyst, tar den nye Skyliften til fjells. Dette har rukket å bli litt av en attraksjon og vi regner med at mange gjerne vil få med seg denne opplevelsen. Vi har imidlertid ikke beregnet denne kostnaden i programmet, slik at de som vil til fjells her må betale turen selv. I 2017 var billettprisen t/r kr 500,- pr snute.

Veien fra Loen til Bergen blir langs E-39 med muligheter for å avtale justeringer og tilpasninger underveis. Vi skal hjem og vi regner med at noen vil kjøre raskest mulig. Andre vil gjerne se seg om også denne dagen. Vi improviserer.

Cable-Car-Loen-Skylift-above-the-Nordfjord._Photo_Lars_Korvald2FLoen_SkyliftwebFoto: Lars Korvald / Loen Skylift
Loen Skylift er en av verdens bratteste gondolbaner, og går mer enn 1000 meter opp.

 


Påmelding

Påmelding er bindende og vi ønsker påmelding snarest og innen 1 februar 2018. Påmeldingen inkluderer IKKE reise med, eller måltider på, Hurtigruten. Du er nødt til å bestille denne selv. Arrangøren sender melding til de påmeldte når det er mulig å bestille. Det er begrenset antall biler på Hurtigruten så det er viktig å bestille plass tidlig. Når vi gir beskjed bør du bestille plass STRAKS. Slik det ser ut akkurat nå, regner vi med at Hurtigruten vil koste ca kr 3000,- for bil og to personer i innvendig lugar, og kr 1900,- for bil og en person i lugar (vi antar det blir i dobbeltlugar).

Priser

2 personer i dobbeltrom fra fredag 30 august og lørdag 1 september: kr 4900,- 1 person i enkeltrom kr 3300,-

Depositum kr 1500,- pr bil innbetales til konto 6026.05.42632 innen 15 februar 2018. Restbeløpet kr 3400/1800 betales til samme konto innen 15 juli 2017.

 

Meld på

 

Påmeldte deltakere: (Listen oppdateres daglig, men ikke kontinuerlig)

 NavnKjøretøySenter
1  Ingrid Osvold og Torbjørn Stangnes  1959 MGA  Bergen
2  Hege og Peter Skarsjø  1967 MGB Roadster  Bergen
 3  Anne og Roy Hæreid  1960 MGA  Bergen
4  Anita Paulsen og Jan Erik Maalen  1967 MG Midget  Bergen
5  Marit og Per-Oscar Kamberg  1965 MGB Roadster  Bergen
 Jorunn og Per Brinchmann-Hansen  2005 MG TF  Buskerud
 Anlaug og Jan Erik Wangen  1965 MGB Roadster  Bergen
 Inger og Raymond Lauritzen  1973 MGB GT  Bergen
 Nina og Stein-Åge Johnsen  1964 MGB Roadster  Bergen
10   Bodil og Eyolf Angelvik  1968 MGB Roadster  Bergen
11  Rebecca og Neil Woolley  1971 MG 1300 Mk II  MGCC UK