"Sognetur" til Stavanger, Nordsjøveien, Sirdal, Lysebotn og Sand i Suldal 29 august - 1 september 2019

 

lysebotn

Ett år har gått siden den fantastiske turen til Ålesund og Atlanterhavgsveien, og det er på tide å invitere til Sogneturtur med Bergen Senter igjen. Enkelte har kanskje gått ut fra at vi endelig har fått geografikyndige folk inn i arrangementskomiteen, siden turen i fjor faktisk gikk gjennom Sogn og Fjordane fylke. Men nei - vi er like dårlige i geografi som vi alltid har vært. Årets Sognetur går sydover. Til Ryfylke, intet mindre.

På samme måte som i fjor starter vi det hele med en båttur. Vi tar danskebåten fra Bergen, men hopper av i Stavanger. Deretter går turen langs kysten på Nordsjøveien til Egersund før vi etter hvert brekker av nordover og innover i landet til Sirdalen. Så blir det en spektakulær tur ned langs fjellsidene til Lysebotn (tips hvis bremsevæsken ikke er ny av året: bytt før denne turen). Så blir det ferge utover Lysefjorden til Songesand. Neste overnatting er Sand i Suldal før vi drar hjem via Sauda, Røldal og Odda.

Som vanlig inviterer vi medlemmer fra Triumph-klubben til å være med oss, i tillegg til klubbmedlemmer fra andre sentre.


 

Sola Strand Hotel at the beach

Foto: Sola Strand Hotel

 

Torsdag 29 august

Avgang fra Bergen er kl 13:30. Fremmøte i Jekteviken senest kl. 1200

Turen langs leia fra Bergen til Stavanger er en hyggelig reise gjennom et vakkert, men også temmelig barskt landskap. Det går for det meste innenskjærs gjennom de store vestlandsfjordene, men vi skal også passere et par åpne strekninger. Sletta ved Haugesund kan være tøff å forsere for mindre båter i uvær. Det er heldigvis liten sjanse for det på denne årstiden.

Og det skal mere til enn som så for å stoppe danskebåten.

Etter ankomst Dusavika utenfor Stavanger er det bare en kort kjøretur til første overnatting - på Sola Strandhotel som ligger idyllisk til på, ja, du gjettet det nok - på Solastranden.

hurtigruten1

 Foto: Fjordline

  


Fredag 30 august

 

fredag

(Klikk på kartet for større versjon)

Vi starter fredag morgen fra Sola utenfor Stavanger. Herfra regner vi med å møte deltakere fra Rogaland senter som blir kjentmenn for oss på deler av turen. Som nevnt i innledningen kjører vi sydover på Nordsjøveien gjennom et herlig unorsk kystlandskap. Her håper vi å ta oss tid til et og annet stopp for å ta masser av selfier.  Etter Egersund fortsetter vi langs kysten til vi stopper for lunch i Sogndalstrand.

Etter lunch forlater vi kysten og begynner å bevege oss innover i landet oppover mot fjellet og Sirdalen.

Middag og overnatting på Sirdal Høyfjellshotell som ligger like ved det berømte Suleskard - fjellpasseringen mellom Ryfylke og Setesdalen.

Kjøretid iflg Google er ca 4 1/2 time, så det bør være god tid til å se seg om underveis.

 


 

  ergan

Sirdalsfjellene


Lørdag 31 august

lysebotn

Lysebotn

Lørdag er nok rosinen i pølsen på denne turen. Da skal vi gjennom et av de vakreste områdene i Norge, og vi skal kjøre på en både berømt og beryktet vei.

Veien svinger seg nedover fjellsiden fra Sirdal til Lysebotn på en måte som noen synes er fantastisk. Andre har mareritt om denslags. Fergeturen fra Lysebotn til Songesand går på fjorden under berømte steder som Kjerag og Preikestolen. Vi tror det blir kjempespennende.

Dag3

(Klikk på kartet for større versjon)

Vel i land igjen begynner en vakker reise gjennom et variert landskap. Vi kjører i barskt fjellandskap før vi får en strekning med jordbruksland. Deretter er det fjell og fjorder igjen.

Alt i alt er det knappe 5 timers kjøring, inklusive en snau times (i følge Google) fergetur.

 


Søndag 1 september

 

Dag4

(Klikk på kartet for større versjon)

Søndag er naturligvis hjemreisedag. Da opplever vi ofte at noen velger sin egen rute. Det er helt OK, men vi har laget et kjøreforslag med et kompromiss mellom flotte løyper og effektiv transport. Vi kjører ien liten omvei via Sauda, slik at vi får oppleve den spektakulære veien fra Sauda til Røldal. Den er vel verd en liten omvei.

Etter et passende fotostopp ved Låtefossen kommer vi til Odda. Da har vi valget: Tunnell eller omvei. Vi får se på dagsformen. Noen er kanskje slitne og vil hjem. Andre vil ha med seg den flotte veien til Jondal via Utne. Vi improviserer slik vi alltid gjør på søndag.

Kjøretid iflg Google er 5t 38m.


Påmelding

Vi organiserer det økonomiske annerledes i år. I stedet for at vi samler inn penger for deretter å betale overalt, gjør dere dette selv. Dere må dessuten bestille og forhåndsbetale de to fergene vi skal bruke. Da trenger vi ingen påmeldingsfrist. MEN -  det lønner seg å være tidlig ute slik at dere får plass på fergene. Bestill alt samtidig slik at dere ikke risikerer å mangle en uerstattelig del av reisen. Fergen fra Lysebotn til Songesand er en slik uerstattelig del. Det finnes ingen reelle alternativer.  Så oppfordringer er: bestill NÅ. Om en uke eller to kan det være fullt. Fergebillettene må betales ved bestilling. Hotellene betales ved utsjekk.

Priser

  Tel: 2 personer 1 person
Fergebillett Bergen - Stavanger   kr 890,- kr 690,-
Sola Strand Hotel 51 94 30 00 kr 1395,- kr 1095,-
Sirdal Høyfjellshotell 38 37 74 00  kr 1290,-  kr 1290,-
Energihotellet i Suldal  52 79 27 00   kr 1295,- pr pers, inkl middag
Fergebillett Lysebotn - Sangesogn    kr 910,-  kr 585,-

Fergebillettene bestilles på nett. Link til bestillingssidene er i prisoversikten.  Arrangøren bestiller hotellrommene - dere trenger ikke tenke på det. Vær oppmerksom på at prisene i tabellen ovenfor ikke inkluderer mat (med unntak av Energihotellet i Suldal). Vi antar det er fornuftig å beregne minst kr 600,- per person pr dag for å regne ut hva turen vil koste.

 

 

Oppdatering 4 juli 2019:
Turen er nå fulltegnet!

Påmeldte deltakere:

 NavnKjøretøyDanskebåtenSenter
1 Ingrid Osvold og Torbjørn Stangnes  1959 MGA X  Bergen
2 Anita Paulsen og Jan Erik Maalen 1967 MG Midget X  Bergen
3 Grete Aleksandersen og Svein Arne Lindebjerg 1962 MGA X  Bergen
4  Marit og Per-Oscar Kamberg 1965 MGB X  Bergen
5  Anne og Roy Hæreid 1967 MGB X  Bergen
 6 Jan Erik Wangen 1965 MGB X  Bergen
 7 Bodil og Eyolf Angelvik 1968 MGB X  Bergen
 8 Wenche og Erling Vølstad     Rogaland
9 Turid og Kåre Fossum     Rogaland
10 Fred H Rolland m/frue     Rogaland
11 Kjetil Arnøy m/frue     Rogaland
12 Sigrund og Per Olsson     Rogaland
13 Wenche og Johan Ørke     Rogaland