For noen måneder siden, i februar, fikk vi oppsigelse fra huseieren i Ytre Arna. Klubblokalene vi har hatt de siste 7 årene skulle overtas til bruk for et annet firma i gården. Samtidig antydet huseier at det var mulig å leie et annet lokale i samme bygning. Så skjedde det ikke mer. Tiden gikk og noen begynte å lure på om det var falsk alarm. Kanskje vi fikk beholde klubbhuset vårt likevel? Men i forrige uke tok huseier kontakt igjen.

Men først litt om Bergen Senter og klubblokaler sånn i alminnelighet. Bergen Senter har helt siden oppstarten i 2000 hatt ønske om eget klubbhus og verksted. Ikke lenge etter etableringen, i 2002 eller 2003, om jeg ikke husker feil, fikk vi leie et lokale på Damsgård, ikke langt fra Bergens egentlige senter og midtpunkt, nemlig Danmarks Plass. Det var et eldre lagerskur og kunne ikke tilby særlig mer enn et noenlunde tørt inneareal.

Vinteren var råkald og fyring foregikk først og fremst for kråkene, men heldigvis var dette i god tid før strømprisene gikk amok i en markedsliberalistisk og globalisert "kraftbørs". Dette eventyret varte ikke lenge. Et år eller så. Og så sto vi på gaten igjen. Det var nok lokaler å få tak i, men ikke til priser vi kunne betjene.

I 2013 fikk vi snusen i et lokale i Arna Industrihus. Ytre Arna er et gammelt industrisamunn en 20 kilometers vei fra tidligere nevnte Danmarks Plass. Stedet og bedriften Arne Industrier AS var, som vanlig på Vestlandet, bygget for å dra nytte av to viktige ressurser. Rikelig med vannkraft og direkte tilgang til sjøtransport. Arna Industrihus er den gamle ullvarefabrikken og ligger i bakken like ovenfor selve bygden Ytre Arna. Lokalene vi kunne leie var dessverre for store for oss, nesten 600 m2 og vi måtte takke nei.

 

Forste garasjemote 500

2015 - Første garasjemøte i Ytre Arna


Tidlig i 2015 dukket det opp et nytt tilbud. Denne gang fra Arna Næringspark, altså den gamle bomullsvarefabrikken helt nede ved sjøen i Ytre Arna og vertskap for den eneste gjenværende tekstilbedriften i Arna, dameklærfabrikken Oleana. Her fikk vi et lokale på 300 m2, akkurat passe til oss. Og prisen var slik at vi kunne makte husleie og andre løpende utgifter. Etter en omfattende oppussing og klargjøring, var vi klare til innflytting den sommeren. Ved siden av møtelokale, salong og et velutstyrt verkstede, har vi hatt helårsplass til 11 biler og 2 biler til i vintermånedene. Bilplassene er naturligvis et populært tilbud til medlemmene, men det er også det økonomiske grunnlaget for hele klubbhuset.

Og nå er dette lokalet snart historie.

Men heldigvis - når en dør lukkes dukker det ofte opp en ny mulighet. For to dager siden undertegnet jeg ny leiekontrakt med Arna Næringspark. Det dreier seg om en bilhall på rundt 400 m2 med plass til 19 biler på helårsbasis, et passende og avskjermet område til verksted og, på toppen av det hele, minst 3 vinterplasser. I tillegg har vi 150 m2 råbygg vi kan omdanne til møtelokale, salong, bad og en kjøkkenkrok - og et stort lager. Prisen for denne herligheten er slik at vi, med de 18 bilene som er påmeldt hittil, har en sunn økonomi.


Hva nå?

Ja nå begynner arbeidet. Det er ingen overraskelse at dette vil medføre en masse arbeid. Medlemmer i Bergen vil utvilsomt bli kjent med mine invitasjoner til dugnad i de kommende månedene.

Erfaring fra tidligere er heldigvis at folk gjerne stiller opp. Vi trenger flyttefolk, snekkere, murere, malere, elektrikere og rørleggere. Og ikke minst håndtlangere. Og kaffekokere. Det er plass til alle.


2022 07 12 kl. 23.33.06.500

2022 - Råbygg som skal bli både det ene og det andre

Medlemmene i en klubb som vår spenner over et vidt spekter når det gjelder grad av interesse og involvering. Noen er veldig ivrige og stiller traust og trofast opp på møter og turer. Andre synes det er kjekt å stikke innom sånn av og til. Og noen er medlem for å ha et kontaktnett når de trenger hjelp med bilen. Alle typer er velkomne hos oss. En dugnadsperiode som vi står overfor nå er faktisk en mulighet for de som kanskje ikke har vært så aktive, til å bli ordentlig kjent med andre medlemmer.

Formelt skjer flyttingen 1 oktober, men vi vil begynne å flytte utstyr lenge før dette (vi har allerede nå tillatelse til å benytte lageret i det nye lokalet).

Vi håper og tror at dette blir starten på en ny "lykkelig tid" for Norsk MG Klubb i bergensområdet. Hvis ikke, vil det i hvert fall ikke være på grunn av dårlige lokaler.


 

Bilhall 400m2

bilhall