2014-03-03-19.22.54-500pxMedlemsmøtet første mandag i mars ble som vanlig gjennomført i Bergen Tekniske Museum fra kl 1900. 10 medlemmer hadde funnet veien til møtet denne kvelden, der skånsom fjerning av rust var hovedtema.

Eivind fra firmaet Spesiallaget.no gav en presentasjon av produktet Strip All og de tjenestene firmaet leverte.

Firmaet til Eivind, Spesiallaget.no, er importør og leverandør av produktet Strip All som er en sterkt alkalisk væske med meget gode egenskaper til fjerning av maling, lakk og oksydbelegg på de fleste metaller. Unntaket er Aluminium, som ødelegges ved behandling i Strip All. Det spesielle med produktet er at det ikke angriper maskinerte flater, og kan derfor benyttes der syrebehandling er uegnet. Behandlingen kan også benyttes på større og tyngre metallgjenstander, f.eks motorblokker i støpejern.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2014-03-03-19.34.17-500px 

Presentasjonen inneholdt  gode og detaljerte før/etter-bilder. Eivind hadde også med seg bildeler som var behandlet med produktet, blant annet en gammel bildør. Denne viste tydelig hvor effektiv og skånsom behandlingen er. All maling og lakk blir borte, også i de mest utilgjengelig kroker, samtidig som det rene stålet overhodet ikke tok skade.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2014-03-03-20.10.04-500px 

I tillegg til å forhandle det aktuelle produktet kan bedriften også ta i mot deler til behandling. Bedriften har kar store not til å håndtere alle slags karosserideler, men kan foreløpig ikke ta i mot hele karosseri eller rammer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2014-03-03-19.45.22-500px

 Etter presentasjonen fortsatte vi med kaffe, småkaker og smalltalk. Blant annet hadde en forumtråd fanget interessen hos flere av de fremmøtte. Mange ønsket at senteret skulle ta et initiativ til et felles oppussingsprosjekt, f.eks en "servicebil" for å samle medlemmene til interessant og lærerik dugnad. Raymond tilbød verkstedsplass til en slik aktivitet. Det ble besluttet å holde utkikk etter et passende objekt og å sondere hos moderklubbens styre om eventuelt økonomisk tilskudd.