Utgangspunktet - sånn så det ut primo september da vi overtok lokalet.

Det er ikke å ta for hardt i å si at alt har dreiet seg om dugnad, flytting og oppussing i Bergen Senter denne høsten. Heldigvis har været på Vestlandet vært rekorddårlig denne høsten, så vi har vel neppe gått glipp av de helt store turopplevelsene. Flytting til nytt klubblokale har pågått siden begynnelsen av september og frem til nå. Vi hadde frist til 1. oktober å forlate det gamle lokalet vårt og de første ukene dreiet seg om å demontere alt vi hadde av utstyr der, inklusive 2 løftebukker. 

Det er ikke allverden å skrive om en utflytting – den gikk etter planen for både biler og utstyr. Samtidig, fra september, var dugnadsgjengen opptatt med å klargjøre det nye lokalet vårt til bruk. For det var langt fra klart. Bilhallen var vel egentlig ganske grei. Bilhallen på rundt 400 m2 har 18 helårsplasser og 3 vinterplasser. I tillegg er det en fin krok av hallen der bilverkstedet skal være. Og bilverkstedet måtte etableres fra grunnen av.


1

IMG 3534

Løftebukken i verkstedet på plass. Resten av verkstedet ble klart de siste dagene i november.

I tillegg til bilhallen har vi også 160 m2 i et tilstøtende lokale. Halvparten av dette har vi avsatt til klubbhus og den andre halvparten blir et romslig lager. Men dette lokalet var langt fra «greit». Det vi overtok var et råbygg med betong gulv, vegger og tak. Bygningen er ca 100 år og har ingen isolasjon, ut over selve betongveggene. Så det er her det meste arbeidet har foregått. 

Vi har delt lokalet omtrentlig i to og isolert ytterveggene med 150 mm Glava. Lagere vil ikke bli oppvarmet, så skilleveggen har fått 100 mm isolasjon. Klubblokalet har fått et stort bad, en kjøkkenkrok et salonghjørne og en møteavdeling med plass til minst 20-25 deltakere. Møtekapasiteten kan også utvides ved behov.1

IMG 3461

Arbeidet på klubbhuset har begynt. Gulvet legges i møtelokalet.

Vi har hatt en «fast» dugnadsgjeng på 5-6 slitere, 5 dager i uken, godt hjulpet av en gruppe hjelpere som har vært innom av og til når de har hatt anledning. Allerede 18 oktober, 6 uker etter oppstart, hadde vi medlemsmøte i det nye klubblokalet. Det var faktisk litt av en prestasjon. Det manglet kanskje litegrann på finishen, men i det store og hele var lokalet klart til bruk. Fremmøtet var kanskje litt beskjedent – jeg mener vi ble 12, så vi håper flere kommer på medlemsmøter gjennom vinteren. 

De som kom hadde i hvert fall en hyggelig kveld der de tradisjonelle vaflene for anledningen var byttet ut med både brun og «Hvit Dame». Ellers ser vi frem til at dugnadsarbeidet om sider kan stilne helt, slik at vi kan fortsette med det vi liker best. Å skru på biler (nest etter å sitte i salongen og slurpe kaffe og ljuge om kapp). Vi har ikke et konkret verkstedprogram for vinteren, men det er flere biler som har tinget plass på de ukentlige verkstedkveldene. Vi gleder oss.

 

1

IMG 3585

 Da er vi nesten klare til møte