Nyheter

  Endrede kjøretøyforskrifter fra 1. juni

  34222764143 c0e3d178ba z1. juni 2017 trådte en ny forskrift i kraft, som endrer kjøretøyforskriften av 1994-01-04. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er av mange regnet som den beste SM vi har hatt i Norge noensinne, og han har unektelig gjennomført mange viktige saker for oss bilister. Skal jeg få lov til å gjette, vil jeg si at akkurat denne forskriftsendringen er en av de han setter mest pris på selv. Personlig vil jeg for alltid kalle den Solvik-Olsen-forskriften, da dette på mange måter har vært Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens hjertesak, nemlig en oppmyking av byråkratiet rundt import av biler fra utlandet.

   

  Flytting av LMK-forsikringen til IF

  LMK Det antas kjent at LMK flytter sin forsikringsavtale fra Watercircles til IF, med virkning fra 1 januar 2018. Dette betyr ikke at den enkelte forsikringstaker automatisk overflyttes til den nye avtalen.

  Det er viktig for LMK, og dermed også for Norsk MG Klubb, at medlemmene faktisk overfører sine forsikringer til IF. Den nye avtalen er dessuten bedre enn den forrige, for noen forsikringstakere. I denne artikkelen finner du praktiske opplysninger for å gjøre overgangen enklest mulig. Og, la oss slå dette fast med en gang. Overgangen er IKKE vanskelig.

   

  Fra Norsk MG Rally 2017

  c7d 5565Så var det andre MG-Rally og det 47. årlige hovedarrangementet i Norsk MG Klubb over. En herlig opplevelse i spennende og variert vestlandsnatur med start på Raulandsfjellet i Telemark, ikke langt fra Rjukan, og endepunkt på Karmøy og Haugesund i Rogalands nordfylke. Det er naturligvis en risikosport å arrangere turer i Norge, og spesielt på Vestlandet. Denne gangen sviktet værgudene på i hvert fall deler av turen. Det var likevel en fantastisk opplevelse å kjøre på smale og svingete vestlandsveier med skodden klistret til fjellsidene over oss. Lørdagen, med rundtur på Karmøy, tok regnværet fri og vi fikk et fantastisk møte med Skudeneshavn, denne vakre og merkelige sørlandsidyllen på Vestlandet.

   

  Fra Norsk MG Treff 2017

  C7D 5872.banner

  Tradisjonen med Norsk MG Treff går videre. Til tross for mildt sagt fuktige værforhold ble årets treff en uforglemmelig opplevelse. Arrangørene hadde ikke spart på kruttet denne gang og opplevelsene sto i kø for årets treffdeltakere. Denne gang må vi faktisk også gjøre et nummer av matserveringen. For et publikum i MG-alderen er god mat viktig for trivselen. Og jeg er sikker på at ingen mistrivdes. Maken til innsats fra et cateringfirma opplever man sjelden. Arrangørene hadde økt kapasiteten i forhold til ifjor og det var denne gang 50 påmeldte biler og nesten 100 deltakere. Som ingressbildet viser ble det tid til mer enn bare MG-kjøring. Da fikk vi også et innblikk i medlemmenes konkurranseinstinkter. Noen av deltakerne var svært godt utrustet i så måte.

  Har du hørt om Speedback GT?

  dba logoVi pleier å fokusere på MG på denne nettsiden, men i dag er det på sin plass å gjøre et unntak. Eller, rettere sagt, to unntak. Det første dreier seg om et 100% nyutviklet kjøretøy av ypperste teknologiske klasse i en luksuriøs innpakning du ikke finner maken til andre steder enn på Kølaholmen. Det dreier seg om Speedback GT fra David Brown Automotive. En helt sinnsykt vakker kreasjon. Dessverre med en prislapp som helt sikkert sørger for at den aldri får en norsk eier. Det andre unntaket gjelder et konsept som minner om Frontline Developments behandling av MGB, altså den etter hvert legendariske LE50. DBA presenterer nå sin Mini Remastered.

  Hyggelig NMGK årsmøte i Hokksund

  IMG 8283 600pxSå er Årsmøtet 2017 historie. Buskerud senter var årets vertskap og sto for det praktiske rundt årets generalforsamling. Litt over 30 stemmeberettigede medlemmer hadde møtt frem for å la sitt syn bli hørt.

  Det var heller ikke denne gang noen spesielt vanskelige spørsmål på sakslisten. Årsmøtet skulle, i tillegg til å velge styremedlemmer og tillitsmenn, ta stilling til 5 innkomne forslag.

  Vertskapet hadde også sørget for et hyggelig sosialt program, med besøk på det motorhistoriske senteret på Burud i Nedre Eiker. Om kvelden var det middag på hotellet og påfølgende sosialt samvær.

  Invitasjon til MGA-dagene 2018

  MGA.crop

  MGA-dagene 2018 er dessverre avlyst på grunn av liten interesse.

  MGA-registeret i Norsk MG Klubb har igjen gleden av å invitere til treff for og om bilmodellen som av mange anses å være den vakreste MG gjennom tidene. Siden vi ikke lenger klarer oss med en enkelt treff-dag har vi måttet ta i bruk avansert norsk grammatikk og døpe om arrangementet fra MGA-dagen til MGA-dagene.

  MGA-dagene arrangeres også i 2018 i Stavern og tidspunktet er 11 og 12 august. Noter det i kalenderne deres, like godt først som sist. Som sist skal vi bo hos Politiet, på Justissektorens Kurs- og Øvingssenter.

  Invtasjon til Norsk MG Treff 2017

  Skjermbilde fra 2017 03 08 14 40 22Norsk MG Treff arrangeres i år på Lista ved Farsund

  Lista og Farsund ligger idyllisk til ved Sørlandskysten, omkranset av storslagen natur! Veiene i området rundt Farsund er virkelig din MG verdig!

  Påmeldingen til årets treff er i gang.

  Norsk MG Treff er det sosiale MG treffet med hyggelige priser. Profilen vår er enkel, men god overnatting. God mat på alles fat. Du tar med din egen
  drikke til måltidene og kosen ved bordet ute i solen etter dagens tur.
  Langs fine MG veier får vi opplevelser vi legger oss på minnet og gleder oss over når snøen igjen ligger på veiene og bilene er parkert for sesongen.

  I år har vi valgt å bo på Lista Flypark like ved Farsund. Her har vi arrangert NMGT flere ganger før med stor suksess! Lista er en plass vi koser oss! Du er hjertelig velkommen!

   

  Treffet går av stabelen 17 - 20 august, fra torsdag til søndag. Informasjonsbrosjyre med detaljert program laster du ned fra nettsiden her. Der finner du også opplysninger om pris (det er ubegripelig billig), betalingsinformasjon og tidsfrister.

  Invtasjon til Norsk MG Treff 2018

  nmgt.2018.forsideNorsk MG Treff arrangeres denne gang i Hallingdal

  Nok en gang samles vi på Torpomoen rednings- og øvingspark i Hallingdal. Dette er så langt det kan la seg gjøre, midt mellom Oslo, Bergen, Kristiansand og Trondheim. Torpomoen ligger lett tilgjengelig ved RV 7 og er omkranset at flott natur.Norsk MG Treff er det sosiale treffet med hyggelige priser.

  Profilen vår er enkel, men god overnatting. God mat på alles fat. Du tar med din egen drikke til måltidene og kosen ved bordet ute i solen etter dagens tur.

  Langs fine MG veier får vi opplevelser vi legger oss på minnet og gleder oss over når snøen igjen ligger på veiene og bilene er parkert for sesongen.

  Påmeldingen til årets treff er nå i gang.

  LMK sier opp forsikringsavtalen med WaterCircles

  Styret i LMK vedtok 26.01.2017 å si opp Samarbeidsavtalen med WaterCircles Norge AS. Da det har vært sprikende informasjon og spekulasjoner rundt forsikringsordningen i senere tid, ser LMK derfor nødvendigheten av at eierklubbene gjøres kjent med dette. Omstendighetene rundt oppsigelsen kommenteres foreløpig ikke.

  LMK-forsikringen vil bli videreført, og dette får ingen umiddelbare konsekvenser for dem som allerede har en LMK-forsikring. LMK skriver at de vil komme med ytterligere informasjon når dette foreligger. Nytegning av LMK-forsikring fortsetter også som normalt inntil videre.

  MG Live! nærmer seg

  su exploded450px

  17. og 18. juni arrangerer MG Car Club sitt årlige hovedarrangement MG Live! på Silverstone ved Northampton, noen mil nord for Oxford.

  Vi tror vi trygt kan si at det finnes ikke noe større og bedre for MG-entusiaster enn akkurat dette arrangementet. Det er alltid bra og, å dømme etter programmet, 2017 blir et høydepunkt.

  Her vartes det opp med non-stop racing. Race etter race. Både amatører og profesjonelle får sitt. Som vanlig er det en ufattelig mengde biler å se på - denne gang annonseres det ikke mindre enn 3000 utstillingsbiler, så det blir naturligvis ikke bare showvinnere. Men så blir det også mange besøkende. Mer enn 16.000 forventes å delta på en eller begge dagene.

  Hva kveldsunderholdningen går ut på har vi ikke klart å finne ut, men vi er sikre på det har med MG å gjøre, og at det blir flott. Som vanlig vil vi finne en mengde salgs- og demonstrasjonsboder og mye mye mer.

   

  MG XS SUV lansert på London Motor Show

  XS reveal front redSiden vi er inne på MG-nyheter fra SAICs designkontor, kan vi ikke unngå å rapportere fra London Motor Show i begynnelsen av mai, og lanseringen av lillebroren til GS, SUVen de lanserte samme sted i fjor, nemlig kompakt-SUVen MG XS. Det visuelle uttrykket er svært forskjellig fra MG3 og GS, og skal i følge de som vet sånt, markere starten på en ny designline - en linje vi allerede har sett på konseptbilen E-Motion som ble fremvist på Shanghai Motor Show noen uker tidligere.

   

  Nye regler for PKK har trådt i kraft

  pkk storI april i fjor kunne vi melde at Vegdirektoratet planla nye regler for Periodisk Kjøretøykontroll (PKK), ofte kalt EU-kontroll. Vegdirektoratet gjennomførte da et informasjonsmøte med bilbransjen og forklarte at man tok sikte på at de nye reglene skulle gjelde fra oktober samme år.

  Samtidig ble det klart at man også så på endringer i forskriftene til de verkstedene som utfører kontrollen. Disse forskriftene skulle sikre at verkstedene i større grad enn tidligere hadde kyndig personale til å utføre kontrollene og gjøre det vanskeligere å fuske ved å godkjenne biler som ikke var inspisert eller som ikke var i tilfredsstillende stand.

  Så ble det stille og mange lurer på hva som skjer. Er alt som før, eller har situasjonen endret seg?

  Nye regler for PKK i oktober

  pkk storOppdatert: 21 april 2016.

  Noen kjøretøyer faller ut, mens andre kommer inn. I tillegg kommer det nye krav til de som skal utføre kontrollene.

  Fra og med oktober i år (2016) skal biler mellom 30 og 50 år kun kalles inn til PKK hvert femte år!

  Les også: Informasjonsskriv fra Vegdirektoratet

    

  Personlig bilskilt lovlig i Norge fra 15. juni

  personligebilskiltDen digitale tjenesten der du kan søke om personlige bilskilt vil lanseres 15. juni kl. 1100. Hvis det er flere søknader til samme tegnkombinasjon, vil søknaden som først ble registrert hos Statens vegvesen få førsterett til kombinasjonen.

  Vi vet at det er mange som har etterspurt personlige bilskilt, og nå kan vi tilby dette også i Norge. Prisen på 9000 kr er satt for å dekke inn kostnadene ved ordningen, men skal også gi et overskudd som skal øremerkes trafikksikkerhetsformål, sier Heidi Øwre, seksjonsleder ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet.

  SU lanserer Fuel Injection

  su injectionI et tilfeldig Googlesøk snublet jeg over denne nyheten som tydeligvis har fått en del oppmerksomhet i britisk motorpresse. Burlen Ltd lanserer innsprøytningssystem til biler med SU forgassere denne sommeren. Visuelt blir det "ingen" endringer, slik at landskapet under panseret forblir kjent og kjært. Teknisk blir det naturligvis en helt ny tid, med høyere ytelse, større dreiemoment, mykere gange, lettere start og lavere utslipp.

  Utviklingen har pågått i 4 år og er nå klart til lansering. I første omgang, altså i løpet av sommeren, lanseres systemet for Jaguar XK 4,2L motoren, men Burlen vil fortløpende utvide til et bredere utvalg av forgassertyper og motorer.

  Real time web analytics, Heat map tracking