• Nyheter

Har du hørt om Speedback GT?

dba logoVi pleier å fokusere på MG på denne nettsiden, men i dag er det på sin plass å gjøre et unntak. Eller, rettere sagt, to unntak. Det første dreier seg om et 100% nyutviklet kjøretøy av ypperste teknologiske klasse i en luksuriøs innpakning du ikke finner maken til andre steder enn på Kølaholmen. Det dreier seg om Speedback GT fra David Brown Automotive. En helt sinnsykt vakker kreasjon. Dessverre med en prislapp som helt sikkert sørger for at den aldri får en norsk eier. Det andre unntaket gjelder et konsept som minner om Frontline Developments behandling av MGB, altså den etter hvert legendariske LE50. DBA presenterer nå sin Mini Remastered.

Les mer …

MG Live! nærmer seg

su exploded450px

17. og 18. juni arrangerer MG Car Club sitt årlige hovedarrangement MG Live! på Silverstone ved Northampton, noen mil nord for Oxford.

Vi tror vi trygt kan si at det finnes ikke noe større og bedre for MG-entusiaster enn akkurat dette arrangementet. Det er alltid bra og, å dømme etter programmet, 2017 blir et høydepunkt.

Her vartes det opp med non-stop racing. Race etter race. Både amatører og profesjonelle får sitt. Som vanlig er det en ufattelig mengde biler å se på - denne gang annonseres det ikke mindre enn 3000 utstillingsbiler, så det blir naturligvis ikke bare showvinnere. Men så blir det også mange besøkende. Mer enn 16.000 forventes å delta på en eller begge dagene.

Hva kveldsunderholdningen går ut på har vi ikke klart å finne ut, men vi er sikre på det har med MG å gjøre, og at det blir flott. Som vanlig vil vi finne en mengde salgs- og demonstrasjonsboder og mye mye mer.

 

Les mer …

Nye regler for PKK har trådt i kraft

pkk storI april i fjor kunne vi melde at Vegdirektoratet planla nye regler for Periodisk Kjøretøykontroll (PKK), ofte kalt EU-kontroll. Vegdirektoratet gjennomførte da et informasjonsmøte med bilbransjen og forklarte at man tok sikte på at de nye reglene skulle gjelde fra oktober samme år.

Samtidig ble det klart at man også så på endringer i forskriftene til de verkstedene som utfører kontrollen. Disse forskriftene skulle sikre at verkstedene i større grad enn tidligere hadde kyndig personale til å utføre kontrollene og gjøre det vanskeligere å fuske ved å godkjenne biler som ikke var inspisert eller som ikke var i tilfredsstillende stand.

Så ble det stille og mange lurer på hva som skjer. Er alt som før, eller har situasjonen endret seg?

Les mer …

SU lanserer Fuel Injection

su injectionI et tilfeldig Googlesøk snublet jeg over denne nyheten som tydeligvis har fått en del oppmerksomhet i britisk motorpresse. Burlen Ltd lanserer innsprøytningssystem til biler med SU forgassere denne sommeren. Visuelt blir det "ingen" endringer, slik at landskapet under panseret forblir kjent og kjært. Teknisk blir det naturligvis en helt ny tid, med høyere ytelse, større dreiemoment, mykere gange, lettere start og lavere utslipp.

Utviklingen har pågått i 4 år og er nå klart til lansering. I første omgang, altså i løpet av sommeren, lanseres systemet for Jaguar XK 4,2L motoren, men Burlen vil fortløpende utvide til et bredere utvalg av forgassertyper og motorer.

Les mer …

LMK planlegger protest-stafett før valget

2017 lmk stafett1I disse dager går det ut informasjonsmateriale til klubbene i LMK om en planlagt aksjon før stortingsvalget. LMKs landsmøte vedtok i år å gjennomføre LMK-stafetten 9.-19. august i år. Formålet med stafetten er først og fremst å vise politikerne at bilene våre ikke er avgiftsobjekter, men kultur på hjul. Dernest vil man vise hvilken glede som spres blant folk når vi med våre veterankjøretøyer ferdes langs veiene. Til sist skal stafetten bidra til samarbeid mellom klubbene og med LMK, med et felles arrangement som blir stort nok til å få oppmerksomhet i media.

Les mer …

Nye funksjoner i nettsiden: Delemarked

delemarked3Den over gjennomsnittlig oppvagte leser har sannsynligvis fått med seg at vi har fornyet nettsiden vår. Ved siden av ny "motor" og nytt design, har nettsiden også fått noen nye funksjoner. Denne artikkelen presentere en av de nye funksjonene, nemlig "Delemarkedet".

Hvis du er som meg, har du mye rart liggende i garasjen. Hos meg ligger det mange feilkjøp, og ting som jeg har kjøpt to av, når jeg egentlig bare trengte en. Kjekt å ha, har jeg tenkt. Men, det er jo greit å bli kvitt litt også. Jeg opplever også, både titt og ofte, at jeg plutselig har bruk for en del. Det tar jo noen dager å få saker sendt fra østlandet eller England. Tenk om noen i nærheten har det jeg trenger, liggende i garasjen.

Det er her medlemmenes delemarked kommer inn.

 

Les mer …

Hyggelig NMGK årsmøte i Hokksund

IMG 8283 600pxSå er Årsmøtet 2017 historie. Buskerud senter var årets vertskap og sto for det praktiske rundt årets generalforsamling. Litt over 30 stemmeberettigede medlemmer hadde møtt frem for å la sitt syn bli hørt.

Det var heller ikke denne gang noen spesielt vanskelige spørsmål på sakslisten. Årsmøtet skulle, i tillegg til å velge styremedlemmer og tillitsmenn, ta stilling til 5 innkomne forslag.

Vertskapet hadde også sørget for et hyggelig sosialt program, med besøk på det motorhistoriske senteret på Burud i Nedre Eiker. Om kvelden var det middag på hotellet og påfølgende sosialt samvær.

Les mer …

Etanol - et problem mindre?

ethanolMan kan si mye om amerikansk bilhobby, men Amcar har mange tilhengere i Norge. De har også en meget stor og profesjonelt drevet klubb/organisasjon (som heter AMCAR, rett og slett) med meget gode kontakter i landets styre og stell. Heldigvis for oss, får en vel si. Blant annet har de i lang tid benyttet denne tilgangen til å sikre at det også i fremtiden blir tilgang til bensin uten innblandet etanol. Les mer her. (Ekstern lenke til artikkelen hos AMCAR)

DetteErAmcar

Real time web analytics, Heat map tracking