Nyheter

  Dette er en sammensetning av lokale nyheter fra sentrene og artikler som angår klubben som helhet. Det er utformet som en blogg, med de nyeste artiklene først. Dersom du er på jakt etter lokalnyheter fra et spesielt senter, finner du disse lettere ved å velge det aktuelle senteret i menyen ovenfor (under menypunktet "Senternytt").

  Follo: Tur til Hobøl kirke

  15 juni samlet Follo-gjengen seg som normalt på YK-stasjonen Nygårdskrysset. Korona-pandemien er et forlengs tilbakelagt og glemt stadium, og alle var veldig glade over å kunne møtes ‘på nært hold’.

  Dagens mål av Hobøl Kirke, med omvisning og foredrag fra det lokale historielaget.
  Vi tok stort sett strakeste veien, og kom frem til den ærverdige gamle kirken i noe utrygt vær. Kalesjer ble lagt på, og vi inntok kirken som ble bygget på slutten av 1100-tallet.

   

   

  IMG 3017 450px

  Les mer …

  S.U, Zenith, Solex Stromberg

  SU Zenith 1 copyDet hersker en del forvirring når det gjelder olje til forgassernes demperstempel.
  SU forgassere skal ha en motorolje SAE 20. Mao. En 20W 50 olje kan brukes.
  Tykkere olje vil gi en rikere blanding under akselerason. Det ble annbefalt å bruke en tynnere olje på vintertid. Senere når Solekx Stromberg forgasserne kom i bruk krevde de en olje som ikke angrep gummimembranen og dermed ble det foreskrevet en automat olje (rød) til disse forgasserne. Denne oljen inneholdt for en stor del animalske oljer som var “ snillere “ mot gummi. Da dette ble den vanigste forgasseren solgte bennsinstasjoner noe de kallte forgasserolje (rød) i mindre flasker. Denne oljen har som oftes en viskositets index på SAE 10.

  Bergen: Aftentur til Glesvær

  Så lenge været gjør det til en hyggelig opplevelse vil vi forsøke å invitere til kveldsturer i Bergens noenlunde nære omegn. I går, onsdag 8 juni, gikk turen til Sotras sydvestre hjørne. På Glesvær finnes en gammel (?) kafe, spise- og skjenkested. 7 biler stilte til start på "Storavatnet Bussterminal" - i tillegg til 2 etternølere som ble kjørende alene og som møtte oss vel fremme på kafeen.

  Les mer …

  Bergen: Kveldsbesøk på Ranchen

  Det har vært en lang, kald og våt vår for oss vestledinger. Noen solskinnsdager har vi hatt, men gjerne sammen med bitende kulde. Så godt som hele mai gikk med, uten at det egentlig var vær for hygge i åpne biler. Og varslingstid er nesten ukjent. Plutselig er solen der, uvarslet, og eneste mulighet for MG-tur er å sette seg i bilen og kjøre alene. Men så, helt i slutten av mai, kunne montrologene melde om et lite opplett med en og annen solstråle på onsdag, akkurat da kalenderen hadde bikket over på juni.

  Les mer …

  Nytt fra AMCAR

  Før påske fremmet FRPs Stortingsrepresentanter Morten Stordalen, Frank Edvard Sve, Hans Andreas Limi og Marius Arion Nilsen forslag i Stortinget om forbedringer i rammebetingelsene for veterankjøretøy i Norge.

  Viktigst for bilentusiastene er saken om at tilgang til etanolfri bensin sikres i hele landet. Dette er en sak AMCAR har arbeidet med i snart 10 år og som utvilsomt er en av bilhobbyens største utfordringer i tiden fremover. AMCAR fulgte senest opp saken i den «Store Bildebatten» vi avholdt under Arendalsuka i fjor hvor samtlige partier som deltok lovet å følge opp saken politisk. Det gleder oss derfor å se at FRP som foreløpig første parti løfter saken for Stortinget.

  Les mer …

  Nytt fra LMK 01/22

  logo lmkLMK – mer enn bare forsikring.

  Mange forbinder LMK med den gunstige forsikringsordningen vi har i samarbeid med IF. Her har vi skapt et av markedets aller beste spesialprodukter for motorhistoriske kjøretøy. Dette er en av medlemsfordelene som ligger i tilslutningen til LMK. Vi er en klubborganisasjon, og derfor har vi ingen personlige medlemmer. Er du medlem i en av våre 152 tilsluttede klubber, er du også medlem med fulle rettigheter hos oss. Klubben dekker kostnadene til LMK, og dette er en del av den medlemskontingenten du betaler til egen klubb.

  Vi i LMK opplever at mange besitter liten kunnskap om hvem vi er og hva vi faktisk gjør for klubbene og deres enkeltmedlemmer. For at LMK skal fungere optimalt trenger vi å komme i kontakt med denne medlemsmassen da det faktisk er her på grasrotnivået at oppdragsbeskrivelsen til LMKs liv og virke skal skapes. På denne måten kan vi drive i takt med klubbene og fronte de sakene som er aktuelle for vår bevegelse. Derfor er det også viktig at vi samles slik at alle tanker og standpunkter kan forenes mest mulig. Her ligger verdien i et sentralledd fungerende som et felles talerør, som igjen kan bringe medlemmenes saker opp på det nivået hvor resultatene skapes. Vi ser derfor frem til LMKs Strategikonferanse 6-8. mai 2022. Her håper vi å kunne stake ut kursen fremover – i et samfunn med raske endringer i en omstillingsprosess for et grønt skifte.

  Les mer …

  MG-damer på tur 2022

   

  Dette blir Årets tur for oss MG-damer. Se invitasjonen under og meld deg på, vi er allerede mange på listen. Første påmeldingsfrist er 10. april, men påmeldinger kan også sendes etter denne datoen. Maks antall deltakere er ca. 25. Invitasjonen finner du også på side 19 i MG Magasin nr. 1-2022 mars.

  MG Magasin 1 2022 annonse ny 22

  Årsmøte 25 - 30 april 2022

  Vi har i år for første gang sendt ut innkallingen til Årsmøte 25 - 30 april 2022 på e-post til medlemmene i Norsk MG Klubb.Om du er medlem i NMGK og ikke har fått innkallingen til Årsmøtet 2022 på e-post, kan det være fordi vi ikke har din e-postadresse registrert i vårt e-post-system eller at den adressen vi har registrert på deg er feil.For å rette opp tar du kontakt med Anita på e-post : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og skriv navn og din e-postadresse slik at vi får oppdatert vårt system.Vi ønsker alle medlemmer en god helg !!

  EUROPEAN EVENT OF THE YEAR 2022 June 26 – July 1, 2022

  Logo European EventThe MG Car Club Belgium  is organising the European Event of the Year (EEOTY) in Newport from Sunday, 26 June until Friday, 1 July 2022. Two hotels with sea views, one in Newport and another in Ostend are available for participants.
   
  Registration
  Registration will be available on the website https://eeoty2022.mgcarclub.be/ as of Saturday, 6 November 2021 at 12:00 (CEST). The registration is based on a “first come first serve” basis. After registering on the website, a message will be sent to the first 251 participants. To complete the registration a deposit must then be paid within a week. Within 10 days a code will be sent. This unique code allows you to book directly your hotel room The financial settlement of the stay is therefore entirely done through the hotel. Also, special codes for camping and mobile home programmes will be available. A covered parking is provided and is included in the participation price of the EEOTY -2022.

  With the Covid situation in mind, it is also important to mention that a cancellation insurance is provided by the hotel. This insurance is included in the hotel fee.
  The price for the European Event of The Year 2022 includes breakfasts, lunches, dinners (3 meals a day), all visits and activities.
   
   

  Offer
  The EEOTY team offers you an unforgettable experience. From Sunday to Thursday. The guests of this event will enjoy beautiful tours, scenic and historic places (Bruges is a UNESCO World Heritage City).                                                                            
  There will be four groups of approximately 65 cars. Each group has its own specific color. Each group will drive a different tour each day. Each day the tours will start at the same location, Nieuwpoort Marina .

   

   

  Les mer …

  MG MAGASIN NR. 4-2021 DESEMBER

  2021 3

  • Lederartikkel av Ola Thygesen • Oversikt over styret og kontaktpersoner i NMGK • Redaktørespalten: "Og plutselig er det vår!" •
  Sogneturen 2021 Bergen senter • NVKs årlige bakkeløp for veteranbiler – forhistorien og de påfølgende 50 år • Ny ferge Norge - Nederland i 2022 • Min Fars MG. Historien om en MG og en flaske whisky • Teknikk & Råd & Tips & Erfaringer: Sierra 5 trinns kasse i MGB Roadster 1965 - Mitt MGB GT prosjekt • Europeen Event Of The Year - Belgia 2022, Danmark 2023 • Samleobjekter og annet "cool stuff" • Tenk smart - tank 98 oktan! • Klubben trenger deg! - Arbeid på ny nettside, matrikkel og andre digitale flater • "MG-damer på tur 2022" fred. 19. til søn. 21. august 2022 • MG elsket også av kjendisene - Wenche Myhre ble MG-eier da hun var 18 år • Ladies Corner er fra Sandefjord • Hva skjer i sentrene? • Nytt fra LMK og Amcar • Vi ønsker nye medlemmer velkommen i Norsk MG Klubb! • Oversikt senterledere - kontaktpersoner registerne • Din co-driver fortjener vel et familiemedlemskap? • Norsk MG Treff i Sognadal 11. - 14. augsust 2022

  Du kan lese det her

  Siste sommerkveldstur med MG-ene

  P9081780
  Pen parkering. Freia, MG-hunden til Gaute, gleder seg til å smake på kaker og godsaker som kommer frem på kafferasten

  Sommeren 2021 har vært fin or MG-eiere. Vi har hatt mange fine turer både enkeltvis og sammen. Men høsten er på vei og været blir barskere. En (trolig) siste sommerkveldstur ble organisert den 7. September med fem MG-er, fire med co-drivere.

  Les mer …

  Real time web analytics, Heat map tracking