• Nyheter

Nye regler for PKK har trådt i kraft

pkk storI april i fjor kunne vi melde at Vegdirektoratet planla nye regler for Periodisk Kjøretøykontroll (PKK), ofte kalt EU-kontroll. Vegdirektoratet gjennomførte da et informasjonsmøte med bilbransjen og forklarte at man tok sikte på at de nye reglene skulle gjelde fra oktober samme år.

Samtidig ble det klart at man også så på endringer i forskriftene til de verkstedene som utfører kontrollen. Disse forskriftene skulle sikre at verkstedene i større grad enn tidligere hadde kyndig personale til å utføre kontrollene og gjøre det vanskeligere å fuske ved å godkjenne biler som ikke var inspisert eller som ikke var i tilfredsstillende stand.

Så ble det stille og mange lurer på hva som skjer. Er alt som før, eller har situasjonen endret seg?

Les mer …

SU lanserer Fuel Injection

su injectionI et tilfeldig Googlesøk snublet jeg over denne nyheten som tydeligvis har fått en del oppmerksomhet i britisk motorpresse. Burlen Ltd lanserer innsprøytningssystem til biler med SU forgassere denne sommeren. Visuelt blir det "ingen" endringer, slik at landskapet under panseret forblir kjent og kjært. Teknisk blir det naturligvis en helt ny tid, med høyere ytelse, større dreiemoment, mykere gange, lettere start og lavere utslipp.

Utviklingen har pågått i 4 år og er nå klart til lansering. I første omgang, altså i løpet av sommeren, lanseres systemet for Jaguar XK 4,2L motoren, men Burlen vil fortløpende utvide til et bredere utvalg av forgassertyper og motorer.

Les mer …

LMK planlegger protest-stafett før valget

2017 lmk stafett1I disse dager går det ut informasjonsmateriale til klubbene i LMK om en planlagt aksjon før stortingsvalget. LMKs landsmøte vedtok i år å gjennomføre LMK-stafetten 9.-19. august i år. Formålet med stafetten er først og fremst å vise politikerne at bilene våre ikke er avgiftsobjekter, men kultur på hjul. Dernest vil man vise hvilken glede som spres blant folk når vi med våre veterankjøretøyer ferdes langs veiene. Til sist skal stafetten bidra til samarbeid mellom klubbene og med LMK, med et felles arrangement som blir stort nok til å få oppmerksomhet i media.

Les mer …

Hyggelig NMGK årsmøte i Hokksund

IMG 8283 600pxSå er Årsmøtet 2017 historie. Buskerud senter var årets vertskap og sto for det praktiske rundt årets generalforsamling. Litt over 30 stemmeberettigede medlemmer hadde møtt frem for å la sitt syn bli hørt.

Det var heller ikke denne gang noen spesielt vanskelige spørsmål på sakslisten. Årsmøtet skulle, i tillegg til å velge styremedlemmer og tillitsmenn, ta stilling til 5 innkomne forslag.

Vertskapet hadde også sørget for et hyggelig sosialt program, med besøk på det motorhistoriske senteret på Burud i Nedre Eiker. Om kvelden var det middag på hotellet og påfølgende sosialt samvær.

Les mer …

Nye funksjoner i nettsiden: Delemarked

delemarked3Den over gjennomsnittlig oppvagte leser har sannsynligvis fått med seg at vi har fornyet nettsiden vår. Ved siden av ny "motor" og nytt design, har nettsiden også fått noen nye funksjoner. Denne artikkelen presentere en av de nye funksjonene, nemlig "Delemarkedet".

Hvis du er som meg, har du mye rart liggende i garasjen. Hos meg ligger det mange feilkjøp, og ting som jeg har kjøpt to av, når jeg egentlig bare trengte en. Kjekt å ha, har jeg tenkt. Men, det er jo greit å bli kvitt litt også. Jeg opplever også, både titt og ofte, at jeg plutselig har bruk for en del. Det tar jo noen dager å få saker sendt fra østlandet eller England. Tenk om noen i nærheten har det jeg trenger, liggende i garasjen.

Det er her medlemmenes delemarked kommer inn.

 

Les mer …

Invitasjon til sosialt treff etter årsmøtet

 

 

sandenhotell 600pxBuskerud senter inviterer til treff i forbindelse med årsmøtet på Sanden Hotel i Hokksund. Klikk på "les mer" for å lese hele invitasjonen fra Senterleder i Buskerud, Øivind Westby.

Les mer …

Etanol - et problem mindre?

ethanolMan kan si mye om amerikansk bilhobby, men Amcar har mange tilhengere i Norge. De har også en meget stor og profesjonelt drevet klubb/organisasjon (som heter AMCAR, rett og slett) med meget gode kontakter i landets styre og stell. Heldigvis for oss, får en vel si. Blant annet har de i lang tid benyttet denne tilgangen til å sikre at det også i fremtiden blir tilgang til bensin uten innblandet etanol. Les mer her. (Ekstern lenke til artikkelen hos AMCAR)

DetteErAmcar

Invitasjon til MGA-dagen 2017

IMG 1593 600Lørdag 12. og og søndag 13. august arrangerer MGA-registeret ved Norsk MG Klubb den tradisjonsrike MGA-dagen. Denne gang med utvidet sosialt program. Vi holder fast på å gi arrangementet historiske omgivelser, denne gang i Stavern, Vestfold. Med Fredriksvern festning som nærmeste nabo skal vi overnatte på Justissektorens Kurs- og Øvingssenter (JKØ). Bilene får plass inne på gårdsplassen.

Les mer …

Real time web analytics, Heat map tracking