• Nyheter

MG E-motion konseptbil

u6MGs eiere SAIC har hatt det travelt på designkontorene. Flere nye MG bilmodeller blir presentert i disse dager. På Shanghai Motor Show i april var det duket for en skikkelig bombe. MG E-Motion concept car. E-Motion er en hel-elektrisk sportsbil, riktignok 4-seter, med styling i superbil-klassen og tekniske spesifikasjoner à-la Tesla model S. Mange har lurt på om MG vil finne tilbake til sin egentlige sjel og begynne å lage sportsbiler igjen. På nettet florerer det med designskisser til mer eller mindre retroinspirerte biler, uten at det fremgår om noe av dette vil tas på alvor av MG selv. Så dukker de altså opp i Shanghai, med det råeste designet du kan tenke deg. Som el-bil.

Selskapet hevder å ha intensjoner om å levere salgsklare biler allerede i 2020, til en prislapp i UK under GBP 30.000.

Les mer …

Personlig bilskilt lovlig i Norge fra 15. juni

personligebilskiltDen digitale tjenesten der du kan søke om personlige bilskilt vil lanseres 15. juni kl. 1100. Hvis det er flere søknader til samme tegnkombinasjon, vil søknaden som først ble registrert hos Statens vegvesen få førsterett til kombinasjonen.

Vi vet at det er mange som har etterspurt personlige bilskilt, og nå kan vi tilby dette også i Norge. Prisen på 9000 kr er satt for å dekke inn kostnadene ved ordningen, men skal også gi et overskudd som skal øremerkes trafikksikkerhetsformål, sier Heidi Øwre, seksjonsleder ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet.

Les mer …

MG MAGASIN NR. 2-2017

2017 2

Av innholdet nevner vi: 
Forsiden: MG-kvinner 2010 - 2017 • Leder ved Peter Skarsjø • Redaktørespalten • "MG-entusiasten" er denne gang fra Halden • Årsmøte i NMGK 22. april i Hokksund og besøk på Burud • Vervekampanje Codriver! • MG Round the World - part 2 • MG-design & conseptbiler • MGA-spalten, MGA-Dagen 2017 i Stavern/Vestfold • Hva skjer etter at LMK sa opp avtalen med WaterCircles? • Teknikk & Råd & Tips & Erfaring: Etanol i bensin, SU lanserer fuel injection, Elektronisk fordeler
på 123 • Hva skjer i sentrene? • Barnfinds - nytt prosjekt? • MG LIVE • Våre annonsører/samarbeidspartnere • Bevaringsverdige kjøretøy • MG TD produsert i Malysia • Ny registerfører for T-serieregisteret MG 1936-1955 tok utfordringen på strak arm på Årsmøte • Vi ønsker nye medlemmer velkommen i klubben • Meld inn Co-driver som familiemedlem • Nye i klubben kommer fra Tønsberg og Barkåker • Med MGC t/r Larvik - Vadsø

Endrede kjøretøyforskrifter fra 1. juni

34222764143 c0e3d178ba z1. juni 2017 trådte en ny forskrift i kraft, som endrer kjøretøyforskriften av 1994-01-04. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er av mange regnet som den beste SM vi har hatt i Norge noensinne, og han har unektelig gjennomført mange viktige saker for oss bilister. Skal jeg få lov til å gjette, vil jeg si at akkurat denne forskriftsendringen er en av de han setter mest pris på selv. Personlig vil jeg for alltid kalle den Solvik-Olsen-forskriften, da dette på mange måter har vært Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens hjertesak, nemlig en oppmyking av byråkratiet rundt import av biler fra utlandet.

 

Les mer …

Har du hørt om Speedback GT?

dba logoVi pleier å fokusere på MG på denne nettsiden, men i dag er det på sin plass å gjøre et unntak. Eller, rettere sagt, to unntak. Det første dreier seg om et 100% nyutviklet kjøretøy av ypperste teknologiske klasse i en luksuriøs innpakning du ikke finner maken til andre steder enn på Kølaholmen. Det dreier seg om Speedback GT fra David Brown Automotive. En helt sinnsykt vakker kreasjon. Dessverre med en prislapp som helt sikkert sørger for at den aldri får en norsk eier. Det andre unntaket gjelder et konsept som minner om Frontline Developments behandling av MGB, altså den etter hvert legendariske LE50. DBA presenterer nå sin Mini Remastered.

Les mer …

Nye regler for PKK har trådt i kraft

pkk storI april i fjor kunne vi melde at Vegdirektoratet planla nye regler for Periodisk Kjøretøykontroll (PKK), ofte kalt EU-kontroll. Vegdirektoratet gjennomførte da et informasjonsmøte med bilbransjen og forklarte at man tok sikte på at de nye reglene skulle gjelde fra oktober samme år.

Samtidig ble det klart at man også så på endringer i forskriftene til de verkstedene som utfører kontrollen. Disse forskriftene skulle sikre at verkstedene i større grad enn tidligere hadde kyndig personale til å utføre kontrollene og gjøre det vanskeligere å fuske ved å godkjenne biler som ikke var inspisert eller som ikke var i tilfredsstillende stand.

Så ble det stille og mange lurer på hva som skjer. Er alt som før, eller har situasjonen endret seg?

Les mer …

MG Live! nærmer seg

su exploded450px

17. og 18. juni arrangerer MG Car Club sitt årlige hovedarrangement MG Live! på Silverstone ved Northampton, noen mil nord for Oxford.

Vi tror vi trygt kan si at det finnes ikke noe større og bedre for MG-entusiaster enn akkurat dette arrangementet. Det er alltid bra og, å dømme etter programmet, 2017 blir et høydepunkt.

Her vartes det opp med non-stop racing. Race etter race. Både amatører og profesjonelle får sitt. Som vanlig er det en ufattelig mengde biler å se på - denne gang annonseres det ikke mindre enn 3000 utstillingsbiler, så det blir naturligvis ikke bare showvinnere. Men så blir det også mange besøkende. Mer enn 16.000 forventes å delta på en eller begge dagene.

Hva kveldsunderholdningen går ut på har vi ikke klart å finne ut, men vi er sikre på det har med MG å gjøre, og at det blir flott. Som vanlig vil vi finne en mengde salgs- og demonstrasjonsboder og mye mye mer.

 

Les mer …

SU lanserer Fuel Injection

su injectionI et tilfeldig Googlesøk snublet jeg over denne nyheten som tydeligvis har fått en del oppmerksomhet i britisk motorpresse. Burlen Ltd lanserer innsprøytningssystem til biler med SU forgassere denne sommeren. Visuelt blir det "ingen" endringer, slik at landskapet under panseret forblir kjent og kjært. Teknisk blir det naturligvis en helt ny tid, med høyere ytelse, større dreiemoment, mykere gange, lettere start og lavere utslipp.

Utviklingen har pågått i 4 år og er nå klart til lansering. I første omgang, altså i løpet av sommeren, lanseres systemet for Jaguar XK 4,2L motoren, men Burlen vil fortløpende utvide til et bredere utvalg av forgassertyper og motorer.

Les mer …

Real time web analytics, Heat map tracking