• Nyheter

Fra Norsk MG Rally 2017

c7d 5565Så var det andre MG-Rally og det 47. årlige hovedarrangementet i Norsk MG Klubb over. En herlig opplevelse i spennende og variert vestlandsnatur med start på Raulandsfjellet i Telemark, ikke langt fra Rjukan, og endepunkt på Karmøy og Haugesund i Rogalands nordfylke. Det er naturligvis en risikosport å arrangere turer i Norge, og spesielt på Vestlandet. Denne gangen sviktet værgudene på i hvert fall deler av turen. Det var likevel en fantastisk opplevelse å kjøre på smale og svingete vestlandsveier med skodden klistret til fjellsidene over oss. Lørdagen, med rundtur på Karmøy, tok regnværet fri og vi fikk et fantastisk møte med Skudeneshavn, denne vakre og merkelige sørlandsidyllen på Vestlandet.

 

Les mer …

MG XS SUV lansert på London Motor Show

XS reveal front redSiden vi er inne på MG-nyheter fra SAICs designkontor, kan vi ikke unngå å rapportere fra London Motor Show i begynnelsen av mai, og lanseringen av lillebroren til GS, SUVen de lanserte samme sted i fjor, nemlig kompakt-SUVen MG XS. Det visuelle uttrykket er svært forskjellig fra MG3 og GS, og skal i følge de som vet sånt, markere starten på en ny designline - en linje vi allerede har sett på konseptbilen E-Motion som ble fremvist på Shanghai Motor Show noen uker tidligere.

 

Les mer …

MG E-motion konseptbil

u6MGs eiere SAIC har hatt det travelt på designkontorene. Flere nye MG bilmodeller blir presentert i disse dager. På Shanghai Motor Show i april var det duket for en skikkelig bombe. MG E-Motion concept car. E-Motion er en hel-elektrisk sportsbil, riktignok 4-seter, med styling i superbil-klassen og tekniske spesifikasjoner à-la Tesla model S. Mange har lurt på om MG vil finne tilbake til sin egentlige sjel og begynne å lage sportsbiler igjen. På nettet florerer det med designskisser til mer eller mindre retroinspirerte biler, uten at det fremgår om noe av dette vil tas på alvor av MG selv. Så dukker de altså opp i Shanghai, med det råeste designet du kan tenke deg. Som el-bil.

Selskapet hevder å ha intensjoner om å levere salgsklare biler allerede i 2020, til en prislapp i UK under GBP 30.000.

Les mer …

Personlig bilskilt lovlig i Norge fra 15. juni

personligebilskiltDen digitale tjenesten der du kan søke om personlige bilskilt vil lanseres 15. juni kl. 1100. Hvis det er flere søknader til samme tegnkombinasjon, vil søknaden som først ble registrert hos Statens vegvesen få førsterett til kombinasjonen.

Vi vet at det er mange som har etterspurt personlige bilskilt, og nå kan vi tilby dette også i Norge. Prisen på 9000 kr er satt for å dekke inn kostnadene ved ordningen, men skal også gi et overskudd som skal øremerkes trafikksikkerhetsformål, sier Heidi Øwre, seksjonsleder ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet.

Les mer …

MG MAGASIN NR. 2-2017

2017 2

Av innholdet nevner vi: 
Forsiden: MG-kvinner 2010 - 2017 • Leder ved Peter Skarsjø • Redaktørespalten • "MG-entusiasten" er denne gang fra Halden • Årsmøte i NMGK 22. april i Hokksund og besøk på Burud • Vervekampanje Codriver! • MG Round the World - part 2 • MG-design & conseptbiler • MGA-spalten, MGA-Dagen 2017 i Stavern/Vestfold • Hva skjer etter at LMK sa opp avtalen med WaterCircles? • Teknikk & Råd & Tips & Erfaring: Etanol i bensin, SU lanserer fuel injection, Elektronisk fordeler
på 123 • Hva skjer i sentrene? • Barnfinds - nytt prosjekt? • MG LIVE • Våre annonsører/samarbeidspartnere • Bevaringsverdige kjøretøy • MG TD produsert i Malysia • Ny registerfører for T-serieregisteret MG 1936-1955 tok utfordringen på strak arm på Årsmøte • Vi ønsker nye medlemmer velkommen i klubben • Meld inn Co-driver som familiemedlem • Nye i klubben kommer fra Tønsberg og Barkåker • Med MGC t/r Larvik - Vadsø

Har du hørt om Speedback GT?

dba logoVi pleier å fokusere på MG på denne nettsiden, men i dag er det på sin plass å gjøre et unntak. Eller, rettere sagt, to unntak. Det første dreier seg om et 100% nyutviklet kjøretøy av ypperste teknologiske klasse i en luksuriøs innpakning du ikke finner maken til andre steder enn på Kølaholmen. Det dreier seg om Speedback GT fra David Brown Automotive. En helt sinnsykt vakker kreasjon. Dessverre med en prislapp som helt sikkert sørger for at den aldri får en norsk eier. Det andre unntaket gjelder et konsept som minner om Frontline Developments behandling av MGB, altså den etter hvert legendariske LE50. DBA presenterer nå sin Mini Remastered.

Les mer …

Endrede kjøretøyforskrifter fra 1. juni

34222764143 c0e3d178ba z1. juni 2017 trådte en ny forskrift i kraft, som endrer kjøretøyforskriften av 1994-01-04. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er av mange regnet som den beste SM vi har hatt i Norge noensinne, og han har unektelig gjennomført mange viktige saker for oss bilister. Skal jeg få lov til å gjette, vil jeg si at akkurat denne forskriftsendringen er en av de han setter mest pris på selv. Personlig vil jeg for alltid kalle den Solvik-Olsen-forskriften, da dette på mange måter har vært Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsens hjertesak, nemlig en oppmyking av byråkratiet rundt import av biler fra utlandet.

 

Les mer …

MG Live! nærmer seg

su exploded450px

17. og 18. juni arrangerer MG Car Club sitt årlige hovedarrangement MG Live! på Silverstone ved Northampton, noen mil nord for Oxford.

Vi tror vi trygt kan si at det finnes ikke noe større og bedre for MG-entusiaster enn akkurat dette arrangementet. Det er alltid bra og, å dømme etter programmet, 2017 blir et høydepunkt.

Her vartes det opp med non-stop racing. Race etter race. Både amatører og profesjonelle får sitt. Som vanlig er det en ufattelig mengde biler å se på - denne gang annonseres det ikke mindre enn 3000 utstillingsbiler, så det blir naturligvis ikke bare showvinnere. Men så blir det også mange besøkende. Mer enn 16.000 forventes å delta på en eller begge dagene.

Hva kveldsunderholdningen går ut på har vi ikke klart å finne ut, men vi er sikre på det har med MG å gjøre, og at det blir flott. Som vanlig vil vi finne en mengde salgs- og demonstrasjonsboder og mye mye mer.

 

Les mer …

Real time web analytics, Heat map tracking