• Senternytt
  • Bergen senter

Bergen: Soltreff ved Bradbenken

ERJ 8521 500Soldager i på Vestlandet har vist seg å være et knapphetsgode i år også. Etter 3 fine uker rundt månedsskiftet mai/juni har sommeren stort sett vært forbeholdt alle andre enn vestlendingene. Så da må vi naturligvis ta vare på de anledningene som byr seg.

Da værmeldingene var særs gode for onsdagen, sendte vi ut en invitasjon til felles samling på Bradbenken, sammen med Triumph-klubben.

 

Les mer …

Vestlandsk hygge i Danmark

img1447crop 1Rogaland og Bergen er hjemme igjen etter felles langtur til Danmark og påfølgende Rally i Gudbrandsdalen. Samarbeidet mellom Rogaland og Bergen fortsetter - fellesturen vi avtalte da vi møttes på Sand i Rogalands nordfylke i fjor høst ble en realitet denne sommeren.

Danmark kvitterte med sol og stille vær - en nokså uvanlig kombinasjon på de breddegrader.

 

Les mer …

Bergen: Prosjektkveld 2016-3

Banjo Swap 640px 111Prosjektkveldene går sin gang i Bergen senter. Motoroverhalingen er ferdig, og vi er i gang med nye utfordringer.

Denne onsdagen var oppgaven å sette differensialen fra en hugget MGB inn i en MGA - en oppgave vi løste greit. 11 sjeler hadde tatt veien til Ytre Arna denne onsdagskvelden. Noen var nysgjerrig på kveldens prosjekt, og mange ville bare drikke kaffe og slå av en prat.

Les mer om MGB differensial i MGA...

Les mer …

Bergen: Prosjektkveld 2015-12

IMG 0606Etter en litt treg oppstart på sesongen ble det endelig en noenlunde produktiv prosjektkveld i klubbhuset denne onsdagskvelden. Kvelden sto i sterk kontrast til forrige gang, da vi endte opp med å prate bort hele kvelden.

Selv om ikke alt er helt på plass enda, kunne vi endelig ta fatt på klargjøring til montering av senterets 1800 CC B-motor som med tid og stunder skal inn i Roy Hæreids MGA. Denne kvelden dreide det seg om rengjøring av "interiørdetaljer" og innsetting med olje før de ble pakket inn i cling film og lagt bort igjen. Vi oppdaget også en ny måte å bruke løftebukken.

Les mer …

Bergen: Årsmøte 2015

IMG 0598 230

Bergen senter arrangerte årsmøte i forbindelse med medlemsmøtet 2 desember. 

Det var "The Usual Suspects" som var til stede. 10  sjeler som besluttet planene for senterets skjebne i 2016.

Ved siden av å gjenvelge Peter og Jan Erik i deres respektive verv, godkjente møtet budsjettet for kommende år. Budsjettet er dog beheftet med en del usikkerhet. Tilskudd fra moderklubben og overskudd fra hugging av bil er er forventet, men ikke bombesikre. Beskjedne anskaffelser som f.eks internett i klubbhuset, gjennomføres med det første, men en del andre poster avventer i henhold til prinsippet om "tæring etter næring".

 

 

Bergen: Første garasjekveld i nytt klubbhus

IMG 0570 1Første garasjekveld i nytt klubbhus er historie. Det er naturligvis en stor begivenhet å ta i bruk klubbens eget klubbhus her i Bergen. Mange og lange dugnadsdager har gått med etter overtakelsen 1 juli, men nå er det bare finpuss og pynt som står igjen. Siste ordinære dugnad er torsdag 17 september. Deretter blir det mulig å benytte seg av klubbhusets tjenester, ikke minst løftebukk og verkstedplass.

 

Les mer …

Danmarkstur som oppkjøring til Norsk MG Rally

danmark500Rogaland senter tar med seg Bergen og andre interesserte på danmarkstur uken før Norsk MG Rally.

I en viderført vestlandsk forbrødring har Rogaland senter invitert Bergen på tur til Danmark fra lørdag 4 juni 2016. Reisefølget returnerer med danskebåten til Oslo om morgenen torsdag 9 juni, akkurat i tide til en travel helg med moderklubben på Hafjell ved Lillehammer. De som ikke skal på MG-rally kan naturligvis avslutte der og dra hjem.

Andre interesserte inviteres også til å slå følge, på hele, eller deler av, turen. PDF med informasjon om opplegg finnes her. Merk at det ikke er sentralisert påmelding. Interesserte bestiller selv ferge og overnatting på de angitte hoteller. Det er fullt mulig for interesserte på sør- eller østlandet å ta en annen ferge enn vestlendingene på utfarten. Så tar vi eventuelt felles ferge hjem igjen. Det finnes forhåndsbestilte rom frem til 15 desember. Arrangørene ber likevel om at de som kaster seg på dette, informerer turarrangørene (detaljer i infofilen). 

 

Bergen: Nytt klubbhus

C7D 4682 220Bergen Senter har flyttet inn i nytt klubbhus i Ytre Arna. 1 juli var offisiell overtakelsesdato i det som foreløpig må kalles et råbygg. Et lagerlokale på 250 m2 i den gamle bomullsvarefabrikken til Arne Fabrikker tilhører nå Norsk MG Klubb og blir møtelokale, verksted og parkeringsplass for inntil 11 biler. Sommer og høst i senteret blir dermed preget av muring, snekring og innredning.

Les mer …

Real time web analytics, Heat map tracking