• Senternytt
  • Bergen senter

Bergen: Invitasjon til "Sogneturen" 2019

Sola Strand Hotel at the beach

Ett år har gått siden den fantastiske turen til Ålesund og Atlanterhavgsveien, og det er på tide å invitere til Sogneturtur med Bergen Senter igjen. Enkelte har kanskje gått ut fra at vi endelig har fått geografikyndige folk inn i arrangementskomiteen, siden turen i fjor faktisk gikk gjennom Sogn og Fjordane fylke. Men nei - vi er like dårlige i geografi som vi alltid har vært. Årets Sognetur går sydover. Til Ryfylke, intet mindre.

På samme måte som i fjor starter vi det hele med en båttur. Vi tar danskebåten fra Bergen, men hopper av i Stavanger. Deretter går turen langs kysten på Nordsjøveien til Egersund før vi etter hvert brekker av nordover og innover i landet til Sirdalen. Så blir det en spektakulær tur ned langs fjellsidene til Lysebotn (tips hvis bremsevæsken ikke er ny av året: bytt før denne turen). Så blir det ferge utover Lysefjorden til Songesand. Neste overnatting er Sand i Suldal før vi drar hjem via Sauda, Røldal og Odda.

Som vanlig inviterer vi medlemmer fra Triumph-klubben til å være med oss, i tillegg til klubbmedlemmer fra andre sentre.

 

 

Les mer …

Sogneturen 2018

IMG 7621 3

Etter en fantastisk sommer var vi litt urolige for at godværet skulle være “brukt opp” når Bergen senter dro på årets “Sognetur” i månedsskiftet august/september. Men, vi trengte ikke bekymre oss. Mirakelsommeren 2018 var ikke riktig over ennå og sørget for en fantastisk opplevelse for bergensere på tur gjennom det aller vakreste landskapet Norge har å by på. Denne gang tok vi Hurtigruten fra Bergen til Ålesund. Etter en svingom nordover til Atlanterhavsveien kjørte vi gjennom indrefileten av Norsk turistvei tilbake til Bergen. Det ble 4 uforglemmelige dager.

Les mer …

Bergen: Våryre MG-turister i England

img 0190.wide.1200

Hvem har sagt at MG-klubben på død og liv må dra på biltur? Ikke vi i Bergen senter i hvert fall. I midten av april satt vi oss, 9 godt voksne herrer, på et fly til London Gatwick og dro på eventyr. Vi vet alle hvor vanskelig det er med bilfrakt til England og etter å ha vurdert de aktuelle alternativene bestemte vi oss ganske tidlig for at bilene måtte bli hjemme. Likevel, og naturligvis: biler generelt, og MG spesielt, var det det hele dreide seg om.

Les mer …

Bergen: Sognetur i sjeldent godvær

IMG 5800w

Etter den tredje dårlige "sommeren" på rad her på Vestlandet må vi konstatere at fler og fler ser på min MGB GT med en viss misunnelse. Det har med andre ord ikke vært mange anledninger til å legge ned kalesjen denne sommeren heller. Unntaket var for de som lot Sykkel-VM være Sykkel-VM og dro på biltur i stedet. Etter en sommer med uavlatelig regn, varter altså Bergen opp med solskinn i nesten en hel uke, akkurat når byen er full av TV-kameraer. Frekt!

Heldigvis har vi hatt ett unntak til. I månedsskiftet mellom august og september hadde vi en helg med godvær. Nesten ikke regn i det hele tatt, og fint MG-vær nesten hele tiden. Tilfeldighetene ville at akkurat da skulle vi på årets Sognetur.

Turen er omtalt på Bergens sentersider i MG-Magasinet nr 4/2017. Her på nettsiden er en mer omfattende omtale. Deltakere som har bilder fra turen kan Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. De beste blir lagt til i artikkelen og blir dermed udødelig senterhistorie.

Les mer …

Bergen: Invitasjon til "Sogneturen" 2018

atlanterh.v 700

Norsk MG Klubb Bergen senter vil med dette invitere våre medlemmer på nok en sognetur. De som har vært med en stund vet at denne turen heter Sogneturen uansett hvor vi drar hen. Vi er ikke så nøye på geografien.

Denne gangen skal vi riktignok kjøre en del i Sogn og Fjordane fylke, men turen går lenger nord enn som så. Denne gangen skal vi til Mørekysten. Vi drar en torsdag i slutten av august med Hurtigruten til Ålesund og kjører derfra videre nordover via Hustadvika og Atlanterhavsveien til Kristiansund. Derfra skal vi innom utallige perler i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane fylker, før vi er hjemme i Bergen igjen søndag ettermiddag.

Som vanlig inviterer vi medlemmer fra Triumph-klubben til å være med oss, i tillegg til klubbmedlemmer fra andre sentre.

Les mer …

Bergen: Invitasjon til Hardangertur

folkemuseumSøndag 4 juni drar Bergen Senter på den årlige Hardangerturen med innlagt besøk på Hardanger Folkemuseum. Vi samles ved Tennis Paradis kl 1000 og vil også denne gang invitere våre venner i Triumph-klubben. Vi regner med å være tilbake i Bergen i seks-tiden.

Vi vil gjerne vite hvor mange som blir med, og ber om påmelding til turgeneral Truls (907 77 615). Pris for deltakelse kr 0,- men billettpris på Hardanger Folkemuseum er kr 90,- per hode. Vi regner også med å spise litt på Utne hotel. Det er ikke gratis. Fergebilletter og bensin bør medregnes for de som vil lage et nøyaktig turbudsjett.

 

Les mer …

Bergen: Våt Hardangertur og medlemsbesøk i Øystese

motor 1 800Hardangerturen søndag 4 juni ble en våt fornøyelse. Arrangør og deltakere fulgte med på søndagens stadig skiftende værvarsel. Det var aldri snakk om solskinnstur, men dagen ble om mulig enda våtere enn varselet i sine verste stunder skulle tilsi.

Likevel ble det en hyggelig tur. Såpass må vi vestlendinger faktisk tåle. Det var dessuten en slags jomfrutur for en av deltakerne, som akkurat hadde trukket til de siste boltene på vinterens prosjekt - full motoroverhaling. Lykken står den kjekke bi, sies det, men dette var tøft gjort.

Vi ser ikke bort fra at det hadde blitt enda hyggeligere i strålende solskinn, men det ble en hyggelig tur - med en del overraskelser underveis.

 

Les mer …

Bergen: Vårklargjøring

20170510 193046 450På oppfordring arrangerte Bergen senter vårklargjøring på verkstedet denne andre onsdagen i mai. Klok av skade hadde vi denne gangen påmelding for de som ønsket hjelp til årets smøreservice. Litt skuffet konstaterte vi at det bare var tre biler påmeldt, og forberedte oss på en stille kveld med gamlekarene mer eller mindre alene.

Der tok vi feil - det ble ikke en stille kveld. I tillegg til de som ville ha service, kom flere selskaps- og pratesyke medlemmer. Mens den faste verkstedsgjengen jobbet på bilene gikk praten livlig rundt om i og utenfor bilhallen.

Les mer …

Real time web analytics, Heat map tracking