• Senternytt
  • Rogaland senter

Danmarkstur 2016

Rogaland Danmark1Nmgk Rogaland, sammen med Bergen, har kommet tilbake fra en vellykket tur til Danmark. Været var flott. Naturen og severdigheter på nord Sjælland likeså. Bilene fungerte bra. Rolig tempo. Tid til å bli godt kjent med særdeles hyggelige Mg folk!

3 overnattinger, hvorav 2 var toppers. Tredje sted for dyrt visse forhold tatt i betraktning. Ferge til Oslo på commodore class, grunnet overbooking. Så rett opp til Mg rallyet, med flotte opplevelser der. Vi gleder oss til neste år!

 

Les mer …

Rogaland: Vestlandstur til Mg treffet i Sogndal .

IMG 2578lVi gleder oss her i Rogaland , til kommende Mg sesong , med 2 flotte arrangementer i Nmgk regi. Først Mg rallyet og så i august  til  Mg treffet i Sogndal.  Vi anbefaler flest mulig å bli med. Sognefjorden  på sensommeren, og samling av biler og interessefelleskap. Men, det kan ikke helt underslåes at kjøreturen fra Stavanger til Sogn, er ganske lang. Derfor er vi heldige, som kan benytte oss av det nystartede tilbudet fra Fjordline, med  fergtur fra Tananger til Bergen. Pris for en person og bil er kr 590, en vei. Noe som er billigere enn bensin og andre ferger, for ikke å snakke om lange undersjøiske tuneller. Nå kan vi sitte på dekk og slappe av. Fjord line går kl 0700 fra Tananger og tar noe over 5 timer til Bergen. Så kjører vi opp E 39, forbi Matre og tar fergen over Sognefjorden til Lavik. Så kjører vi innover, tar fergen over ved Balestrand og kommer sammen med deltakerne på Norsk Mg treff i Sogndal. Søndag blir det retur sørover, via Lærdal, Gudvangen, Voss, over Hardangerfjorden og hjem enten via Suldal eller Etne. En skikkelig "guttetur", kommenterte en lys røst. Og kanskje blir denne turen nettopp det. Vi er allerede 2 som er påmeldt.  
Dato for Norsk Mg treff i Sogndal er fra torsdag 18 til søndag 21.  Se eget program. Bestill Fjordline, Stavanger til Bergen, torsdag 18, kl 0700, kr 590 for enkeltperson og bil. Send gjerne en beskjed til senterleder Erling, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Årsberetning for Nmgk Rogaland 2015

FullSizeRenderlÅrsmøtet ble avholdt i vårt nye lokale i Lunden. Årsberetningen ble lest opp. Vi kan se tilbake på et vellykket år, med 10 innemøter, 7 turkjøringer, en  hovedtur til Danmark og i høst , en Ryfylke tur hvor vi møtte Bergen senter . Så har vi hatt dugnadsarbeid og flytting til det nye senteret vårt .
I 2016  vil vi fortsette med tirsdagstreff , fra  kl 12 til 15 , for å fikse på bilene og kaffi drøs.  Istedenfor å bestemme visse dager til kveldskjøreturer, velger vi å se været an . Vi kaller det høytrykksturer, og da kan det bli både  korte og lengre turer, i solskinn .  Hovedturen blir igjen til Danmark og området nord for Kjøbenhavn . En dansk Mg forening har tatt kontakt med oss. De tilbyr detaljert kjørerute og samling hos dem i deres senter og museum i Nærum . Dette setter vi stor pris på ! Med på turen blir Nmgk Bergen. Fra Kjøbenhavn drar vi til Nmgk  rallyet i Hafjell. Og så blir det en skikkelig langtur over fjellet til Vestlandet.

Les mer …

Nmgk Rogalands nye senter

IMG 2582EEtter en hektisk, men hyggelig dugnad innsats rundt juletiden, kan vi idag presentere vårt nye senter. Allt er klart til neste lørdags årsmøte og invielsesfest. Vi har malt golv og vegger, flagg og logoer og maleri på vegg. Elektriske installasjoner er oppgradert.  Så var det inn med hyller og arbeidsbenker, kjøkkeninventar, tepper bord og stoler og ikke minst, en effektiv varmepumpe. Mye verktøy og utstyr blir jo ervervet i løpet av et langt liv, så det gikk flere dager med rydding for å få allt dette på plass, sammen med reservedeler, som medlemmer i Nmgk har gitt. Vi kan nå tilby en fin garasje med verksted. Sosialt treffsted hver uke. Fremtidige utflukter og turer.  Velkommen neste lørdag kl 1800.

 

 

 

Dugnadsånd i juletider

IMG 2548nSå er vi igang med innredningen av Nmgk Rogalands nye senter. Vi føler oss ganske godt skodd, med elektriker, tømmermenn, malere og dekoratø. Så arbeidet går med liv og lyst. Det er en ganske røff garasje vi har fått tak i, noe som passer bra. Det å lage et for finslig bil museum er ikke i vår interesse. Her skal det mekkes Mg!  På vinterstid kan vi ha 4 biler inne. Litt færre i sesongen, siden vi ønsker å kunne ta inn forening medlemmers biler, for om mulig å gi assistanse. Idag ble varmepumpen montert. Og vi er på jakt etter en løftebukk. I i romjulen kommer hyller og reservedelslageret opp. Og arbeidsbenker. Sittegruppe og bilder på vegg. Vi regner med å ha en kjekk årsfest midt i januar. Så vil vi i Rogaland benytte anledningen til å ønske alle god jul, takk for det gamle, vellykka året som gikk og de beste ønsker for et nytt Mg år !

Rogaland: Danmarkstur som oppkjøring til Norsk MG Rally

danmark230Rogaland senter tar med seg Bergen og andre interesserte på danmarkstur uken før Norsk MG Rally.

I en viderført vestlandsk forbrødring har Rogaland senter invitert Bergen på tur til Danmark fra lørdag 4 juni 2016. Reisefølget returnerer med danskebåten til Oslo om morgenen torsdag 9 juni, akkurat i tide til en travel helg med moderklubben på Hafjell ved Lillehammer. De som ikke skal på MG-rally kan naturligvis avslutte der og dra hjem.

Andre interesserte inviteres også til å slå følge, på hele, eller deler av, turen. PDF med informasjon om opplegg finnes her. Merk at det ikke er sentralisert påmelding. Interesserte bestiller selv ferge og overnatting på de angitte hoteller. Det er fullt mulig for interesserte på sør- eller østlandet å ta en annen ferge enn vestlendingene på utfarten. Så tar vi eventuelt felles ferge hjem igjen. Det finnes forhåndsbestilte rom frem til 15 desember. Arrangørene ber likevel om at de som kaster seg på dette, informerer turarrangørene (detaljer i infofilen). 

 

Rogaland: MG senteret tar form

RogalandMG Senter1LMG senteret tar form. Mens vi venter på at tidligere leietaker av garasjen skal flytte ut, er tiden benyttet til å fikse opp yttersiden.

 

 

 

 

 

Les mer …

Rogaland Senter på fellestur med Bergen senter

rogalandogbergenRogaland Nmgk arrangerte denne helgen tur i Ryfylke sammen med Nmgk Bergen . Været var av verste klasse . Vi har mistanke om at øsregnet fulgte med bergenserne , ned i hodet på oss alle . Men , hva gjør vel det , når stemning og samtaler var strålende . Vi hadde mye å snakke om i et koselig inne miljø på Ryfylke fjordhotel på Sand . Filmen fra vår Danmarkstur ble fremvist . Dagen etter sluttet regndusjen . Bilene ble øst , og ned kom kalesjen . Så sa vi farvel med ønsker om snarlig gjensyn og drog hver vår vei . På Jelsa hadde vi en fin spasertur og kjørte en ideell Mg vei videre , forbi Foreneset , Erfjord og hjem . Ryfylke er på sitt flotteste i august . Vi kommer til å ta dagstur med det første . Mer om dette , se kalenderen .

 

 

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking