Siste sommerkveldstur med MG-ene

P9081780
Pen parkering. Freia, MG-hunden til Gaute, gleder seg til å smake på kaker og godsaker som kommer frem på kafferasten

Sommeren 2021 har vært fin or MG-eiere. Vi har hatt mange fine turer både enkeltvis og sammen. Men høsten er på vei og været blir barskere. En (trolig) siste sommerkveldstur ble organisert den 7. September med fem MG-er, fire med co-drivere.

En litt grå kveld, men god temperatur og nesten vindstille. Gaute tok ledelsen, og vi rullet sørover Jæren i retning av Time kirke og Fotland Mølle. Det er et gammelt, men godt bevart anlegg med vannkanal for optimal utnyttelse av fallhøyden og tre møller etter hverandre nedover mot elvejuvet der elven bruser i bunnen. Omkring møllene er det gamle trær som skaper en hyggelig stemning og luner for vind og vær. Tre bord med benker kan disponeres av gjester, og en av møllene brukes bl.a. som kunstgalleri.
Vi dro frem medbrakt kaffe og kaker. Atle hadde laget en nydelig ostekake med geletopp i samme farge som den nyinnkjøpte 53-modellen hans, og han skar omhyggelig av et solid stykke til hver av oss.
Etter en god drøs rundt bordet brøt vi opp. Tre av MG-ene startet på den korteste veien hjem, mens to an oss fant en lang omvei over Våland og Indrebø og kjørte gjennom det unike Jær-landskapet mens mørket tiltok og tåken la seg bare noen meter over bakken. En trolsk stemning, kan en trygt påstå. Litt vemodig å kjøre MG-en inn i garasjen igjen, men en vet jo aldri – kanskje det blir en fin dag igjen i nydelig høstvær?

P9081776 P9081782
Den gamle møllebygningen ligger fint plassert i kulturlandskapet med 3 lune og innbydende rasteplasser Bakeren Atle og codriver Berit i sin nyinnkjøpte MG-TD 1953-modell
P9081777
Atles ostekake med gele i same farge som bilen. Vi var imponerte! Og han kan bake mange andre sorter, sier codriver Bente
Real time web analytics, Heat map tracking