Det 10. MG-treff på Lista

Rogaland Senter til NMGK Treff på Lista

Den 13. august startet 7 MGBer med co-drivere frå Soma med kurs for et av årets høydepunkt: det 10. MG-treffet på Lista 

Bilde 01

 

 Den 13. august startet 7 MGBer med co-drivere frå Soma med kurs for et av årets høydepunkt: det 10. MG-treffet på Lista. Den åttende bilen kom østfra og sluttet seg til Rogalandsbenken tidsnok til å rekke en øl før grillen ble tent og dagens middag servert.  I strålende vær og rolig tempo rullet vi langs RV44 til Flekkefjord med kaffestopp og eplekake på rasteplassen over Jøssingfjorden

. Så en uunngåelig svipp inn på E39 før vi kunne ta av på FV 465 til Kvinesdal, utover igjen på sørsiden av fjorden, inn på Fv652 og kjøre småveier over Listeid og Jørstad frem til flystasjonen.  Vel fremme ble vi installert på Løytnanten, bortsett fra Kjetil som ble oppgradert til å bo på befalsmessen.

Arrangementet var veldig vellykket med fantastiske kjøreturer i vakker Lista-natur, gode måltider og en fin festmiddag på lørdag kveld, busstur med veteranbusser og munnbind, vellykkede kulturelle innslag ved fellesmåltidene, omvisninger med gode guider, og tid til hygge og prat med andre deltakere. Selvsagt var det lagt inn et strandbesøk ute på Lista-landet der de første menneskene som slo seg ned etter istiden for 13.000 år siden ligger, og her kunne vi nyte solnedgangen med en akevitt eller Jägermeister. Den gamle, fredede veien ned Bøensbakkene ble åpnet for våre biler, og vi fikk en spennende opplevelse av hvordan det var å ferdes i dette landskapet for vel 100 år siden. Lista fyr, Lindesnes fyr, Redningsstasjonen, Sjølingstad Uldvarefabrikk og Nordberg fort var inkludert i programmet. Og så må det nevnes på egen «Damekrok» før festmiddagen der damene ble servert bobler og kom til det vakre festbordet med funklende øyne og muntert sinn. Koronaproblemet ble vi minnet om, og arrangørene hadde gjort deg ut om å sikre deltakerne mot smittespredning. For oss som hadde vært utmeldt av NMGK de siste årene var det et gledelig gjensyn med deltakere fra Agder og fra andre klubber. Erik Bogaard representerte vertskapet på en glimrende måte og fikk oss alle til å føle oss velkomne. Og ikke minst – det var utmerket vær, til dels varmt, og ikke en regndråpe under hele arrangementet.

Søndag morgen kl. 10.00 rullet Rogalandsbenken ut fra flystasjonen med 8 glade førere bak rattet og 8 glade co-drivere ved siden av. Hjemturen gikk stort sett langs samme ruten, bortsett fra to avvik: Vi fulgte Fv465 fra Farsund (burde kanskje kjørt utenom Ravnefjelltunnelen - tips til neste gang) og tok av til venstre før vi nådde E39 og inn på veien på sørsiden av Fedafjorden til Kvinesdal. Midt på Øyosletta tok vi av til høyre mot Frøytland – planen var å følge denne i retning Gyland stasjon og så ta vestover på Fv466 til Flikka, men veien var dårlig skiltet og vi gjorde et feil valg og endte nede i Feda i stedet. Vi skal greie det bedre neste gang! Vi hadde bestilt en velsmakende lunch på Sogndalstrand kulturhotell, og den skuffet ikke. Så fortsatte ferden hjemover 44 der hver enkelt etter hvert svingte av i retning eget hjem. Vi hadde ingen uhell, bilene fungerte (nesten) perfekt og sjåførene likedan, og co-driverne var i perlehumør og spredte glede til oss alle. Vi ser med glede fram til neste gang MG-treffet arrangeres på Lista!

 

Bilde 01

Våre åtte fine MGBer

Bilde 02Rast med kaffe og eplekake før Jøssingfjorden

 Bilde 03

 

 Bilde 04

Rogalandsbenken

Bilde 05

Sjelden samling av biler foran Skjøllingstad Uldvarefabrikk

 Bilde 06

Klar til en velsmakende lunch på Lindesnes Havhotell

Bilde 07

 

Jubileumskake - fredagens dessert

 Bilde 08

Scandia Vabis fra 1970 tallet. Med munnbind!

Bilde 09

Deltakere i solnedgang på området der de første bosatte seg i Norge

etter istiden for 13.000 år siden


Bilde 10

Bøensbakkene. En vel 100 år gammel fredet vei.

Bilde 11

 

Bilde 12

Sjeldne veggmalerier i tysk "Bierstube" på Nordberg Fort

Bilde 13

Lunch på Sogndalsstrand kulturhotell

Bilde 14

Kåre på intens fotojakt på Lindesnes

BIlde 15

Lunch i forsamlingssalen - Erik orienterer om praktiske detaljer

Real time web analytics, Heat map tracking