50plakett

Norsk MG Klubb – som begynte som Norsk M.G. Register – ble stiftet i en sving i Grefsenveien i Oslo tirsdag 28. juli 1970.

Det var der de to unge MG TD-eierne Bård Nielsen fra Trondheim og John Erik Skjefstad fra Oslo møttes som avtalt denne dagen. De ville se på mulighetene for å lage en klubb ut av den listen med norske medlemmer av MG Car Club som John Erik hadde hentet fra Abingdon.

Fra svingen i Grefsenveien dro de to ned til Jan-Petter Hovden, i Arnes vei 7. Og i løpet av kvelden var klubben, eller registeret, et faktum.

Her en liten snutt fra Nordre Aker budstikke

 

 

Denne begivenheten var det meningen å markere på stedet i forbindelse med Jubileumsrallyet i juni. Som vi alle vet måtte rallyet avlyses. Men vi kunne jo ikke la dette forbigås i fullstendig stilhet. Derfor ble det besluttet at de som hadde meldt seg på det opprinnelig planlagte arrangementet, Prologen, skulle inviteres til en markering på selve 50-årsdagen, 28. juli.

Dagen startet med pøsregn. Etter samling på Teknisk Museum på Frysja ble det kjørt i kortesje ned til huset i Arnes vei 7, der en minneplakett for stiftelsen ble avduket. Deretter gikk turen til Grefsenkollen for en hyggelig lunsj.

Blant deltagerne var alle de tre som var med selve stiftelsesdagen, og mange av pionerene fra klubbens aller første år. Blant bilene var det to TDer, en av dem Bård Nielsens bil som også var med i 1970. Dessuten en 1934 PA, en 1949 TC, 5 MGB, 1 MGC, 1 Midget og 3 moderne TF.

Hedersprisen går nok til Hans Hernæs, 89, som kom i styrtregnet med sin MG M-type fra 1929. Det står det respekt av!

Etter den utendørs seremonien var det godt å komme inn og tørke i varmen fra en flammende peis på Grefsenkollen. Men som vi alle var enige om, regnværet ga arrangementet en ekstra huskeeffekt!

 

xx

Samling på Frysjajpg Knut Horgen kjørte TC fra Drammen i styrtregnetJPG
Samling på Frysja Knut Horgen kjørte fra Drammen i Styrtregnet
Det var vått ja
Det var vått ja......
M typen skal i posisjon for fotografering Jan Petter Hovden Bård Nielsen formann Ola Thygesen og John Erik Skjefstadjpg
M-typen skal i posisjon for fotografenn Jan-Petter Hovden, Bård Nielsen, formann Ola Thygesen og John Erik Skjefstad.
   
   

x

God stemning i varmen på Grefsenkollen DSCN9806
God Stemning i varmen på Grefsenkollen  

x

Stifterne John Erik Skjefstad og Bård Nielsen Norsk M.G. Registers siste sekretær og Norsk MG Klubbs første formann Halvor Asland
Stifterne, John Erik Skjefstad og Bård Nielsen Norsk M.G. Registers siste sekretær og Norsk MG Klubbs første formann, Halvor Asland