IMG 3736 2

19. mai, kjørte NMGK Rogaland den første tirsdagsturen.

Kjetil hadde sendt ut en SMS om turen til alle som har meldt seg på listen hans. Bente stilte med nykjøpt MGB – en nydelig sennepsgul 1970-modell som var vakker å se på og som fungerte fint. I alt var det 7 biler, herav 2 med co-drivers og en med hund, som stilte til start kl. 18.00 ved klubbhuset på Soma og gjennomførte hele ruten. Kenneth Langerud og co-driver kjørte foran og ledet oss i et meget behagelig tempo over Julebygda til Gandalen og utover 505 til Undheim, og så videre over Knudaheiå og ned igjen til Ålgård – deretter innover til Brekko der vi hadde en prate- og kaffestopp. Veiene vi kjørte er som skapt for MGer, smale veier for det meste, etter hvert bakkete og tett i tett med fine svinger. Alle bilene surret fint av sted uten trøbbel. Solen varmet og det var kanskje 12 grader på det beste, lite vind og et nydelig aftenlys over landskapet. Mange sauer og lam beitet langs veien. Artig å se hvordan vi kjørte fra grønne bakker og trær nede ved havet til trær som ikke hadde fått på sommerdrakten oppe på Høg-Jæren, og så ned igjen i grønne omgivelser ved Ålgård.IMG 3738

Avstikkeren opp til Brekko er også en nydelig vei for MGer, knapt 100 meter mellom hver sving, og veibredde på 4 - 5 meter, kan ikke bli bedre. Parkeringsplassen er litt trist, bare en grusplass med et toalett, men plassen er omkranset av blandingsskog som gav ly til et yrende fugleliv denne kvelden. Her er det godt å ha med en campingstol til hver så en kan sitte i en ring foran bilene og la drøset gå.

Hjemturen ble lagt via RV 45 til Oltedal og deretter Seldalsveien og  Søredalsveien til Sviland. Denne strekningen er også en fin MG-vei, bakkete og med fine kurver som passer til MGens smidighet. Det var moderat trafikk, og ingen biler ødela kolonnen av MGer før en Volvo Suv bøllet seg inn i vår fine rekke av biler og kjørte forbi undertegnede på høgre side i kollektivfeltet på vei ned fra Hana i Sandnes. Tilbake i Sandnes begynte den fine rekken av biler å løse seg opp og etter Soma skole var det bare en bil igjen. Klokken var blitt 21.00, det var 8 grader og en fin solnedgang.

Det var interesse for at vi skulle praktisere tirsdagsturer når været var godt – og vi så på denne turen som en utmerket åpning på sesongen på veier som bare få hadde kjørt før.

Reidar