Fra Norsk MG Rally 2017

Alle bilder uten særskilt merking, foto: P.Skarsjø

 

c7d 5565
Vakre biler samlet foran Riksmonumentet Haraldshaugen ved Haugesund.

Så var det andre MG-Rally og det 47. årlige hovedarrangementet i Norsk MG Klubb over. En herlig opplevelse i spennende og variert vestlandsnatur med start på Raulandsfjellet i Telemark, ikke langt fra Rjukan, og endepunkt på Karmøy og Haugesund i Rogalands nordfylke. Det er naturligvis en risikosport å arrangere turer i Norge, og spesielt på Vestlandet. Denne gangen sviktet værgudene på i hvert fall deler av turen. Det var likevel en fantastisk opplevelse å kjøre på smale og svingete vestlandsveier med skodden klistret til fjellsidene over oss. Lørdagen, med rundtur på Karmøy, tok regnværet fri og vi fikk et fantastisk møte med Skudeneshavn, denne vakre og merkelige sørlandsidyllen på Vestlandet.

(Artikkelen fortsetter under billedkarusellen)


Fredag 9 juni

kart fredag

Etter en kraftig hotellfrokost ga vi oss i kast med dagens rute. For øvrig litt av en munnfull. Google anslår 5 timer og 11 minutter. Småregn og litt småsurt. Etter en vakker høyfjellsstrekning kommer vi rask ned til Midtbygdi i Rauland, der vi bryter av vestover og fortsetter mot Haukeliseter via Arabygdi. Haukelifjellet neste. Dessverre synes ikke vegvesenet at det er nødvendig å brøyte omkjøringsveiene utenom tunellene på høyfjellet. Det så egentlig bra ut, og flere forsøkte seg på hyggeligere kjøring utenom eksostunellene. Men liten tue velter som kjent stort lass, og det var alltid en snøfonn igjen. En som stoppet de håpefulle og sendte dem tilbake dit de kom fra.

Etter lunch med utsikt på Røldalsterassen (hvor vi velvilligst stilte opp bilene til fotoshoot for restauranten, til bruk i fremtidig markedsføring) bar det videre med Saudavegen (nok en vakker, men for anledningen ganske våt, veistrekning) over fjellet ned til lavlandet og Sauda, før vi omsider, nokså slitne ankom Haugesund og Radisson Blu

(Artikkelen forsetter under billedkarusellen)

 


Lørdag 10 juni

kart lørdag

Hvis kjøredistansen kanskje var litt ambisiøs på fredag, fikk sjåførene hvile godt ut på lørdag. 75km skremmer ikke MG-sjåfører med lang fartstid. Dagen startet ikke bra, sånn meteorologisk mener jeg. Haugesunderne er vant med havtåke om morgenen. Det er ikke vi, så stemningen var litt trykket. Men det letnet fort. Skodden var borte før frokosten var fortært og etter lunch skinte solen.

Formiddagen tilbragte vi i Haugesund by - først på utstilling på Rådhusplassen og deretter var det besøk på Riksmonumentet Haraldhaugen. Opptil flere strålende "photo opportunities". Riksmonumentet var imidlertid et besøk verdt, med eller uten fotosessions. Monumentet ble reist til 1000-årsjubileet for Norges samling, i 1872. Stedet skal være der Harald Hårfagre ble hauglagt, slik det er omtalt blant annet av Snorre i kongesagaene.

Lørdagen var også dagen for det store lunchmirakelet. Da vi ankom Riksmonumentet fikk vi en rystende beskjed. Vår lunchavtale på Karmøy hadde på en eller annen måte gått i glemmeboken. De hadde rett og slett glemt at de skulle ha 100 gjester til lunch.  Hvem kan påta seg et slikt oppdrag på en times varsel? Vårt eget hotell, for øvrig eiet og drevet av et medlem i NMGK, tilbød seg å forsøke. De trengte imidlertid en halvtime ekstra forberedelser. Kunne vi akseptere det? Ja, naturligvis. Glade arrangører kunne absolutt akseptere det. Og slik ble det.


c7d 5585c

Karmøy og Skudeneshavn er verdt mer tid enn vi hadde tilgjengelig. Mange deltakere tok seg tid til et stopp på Sandvestranden noen km nordvest for Skudeneshavn. En idyllisk liten hvit sandstrand, tilsynelatende uberørt av menneskehender, med danske klinter og en liten elvemunning ligger den og kikker rett ut i havgapet. Her kommer vi gjerne tilbake på en varm dag litt lengre ut på sommeren.

Skudeneshavn - hva sier man egentlig om denne lille byen? Maken til sjarm og atmosfære. Hundrevis av små sørlandshus, egentlig litt malplassert her på Vestlandet, men du verden så vakkert. Stedet er, i motsetning til de fleste "ekte" sørlandsbyer, nesten uberørt av moderne byutvikling. Stedet er nesten som en eneste stor kulisse. Hvilket den engang var på ordentlig. Siden gjennomsnittsalderen i NMGK er som den er, går jeg ut fra at mange faktisk husker dramaserien "Skipper Worse". NRKs dramatiske glansnummer fra det Herrens år 1968. I alle fall husker jeg den godt, og det var nesten så jeg kunne se både Skipper Worse selv (Lasse Kolstad), Madam Torvestad (Ragnhild Michelsen) og de andre når jeg ruslet rundt i gatene i Skudeneshavn.

Siste post på lørdagens program var naturligvis den formelle middagen om kvelden. Selve banketten. Kveldens toastmaster, den alltid smilende og for anledningen ganske så sporty Anne Marie Jonassen ledet oss, på vers, gjennom høytidsstemte taler og talere, og en særdeles velsmakende meny (og maten var ikke verst den heller).

(Artikkelen fortsetter under billedkarusellen)

 


Søndag 11 juni

Søndag er, som alltid, hjemreisedag. Dessverre var det også slutt på værgudenes velvilje. Vi bergensere hadde for en gangs skyld ikke lang vei hjem. Drøyt 3 timer, inkludert en fergestrekning på tre kvarter. Bare en liten svipptur, med andre ord. Andre hadde adskillig flere kilometer å håndtere. Av de norske var det vel trønderne som hadde lengst vei hjem, og jeg tror de hadde, fornuftig nok, innlagt en ekstra overnatting underveis.

 

Emneord: Treff, Nyheter

Real time web analytics, Heat map tracking