SU exploded800px
Foto: MG Car Club

17. og 18. juni arrangerer MG Car Club sitt årlige hovedarrangement MG Live! på Silverstone ved Northampton, noen mil nord for Oxford.

Vi tror vi trygt kan si at det finnes ikke noe større og bedre for MG-entusiaster enn akkurat dette arrangementet. Det er alltid bra og, å dømme etter programmet, 2017 blir et høydepunkt.

Her vartes det opp med non-stop racing. Race etter race. Både amatører og profesjonelle får sitt. Som vanlig er det en ufattelig mengde biler å se på - denne gang annonseres det ikke mindre enn 3000 utstillingsbiler, så det blir naturligvis ikke bare showvinnere. Men så blir det også mange besøkende. Mer enn 16.000 forventes å delta på en eller begge dagene.

Hva kveldsunderholdningen går ut på har vi ikke klart å finne ut, men vi er sikre på det har med MG å gjøre, og at det blir flott. Som vanlig vil vi finne en mengde salgs- og demonstrasjonsboder og mye, mye, mer.

Sponsorer

 

MG fridge 2 1024x923
  Reklamefoto: SMEG

Miller's Oils feirer 130 år i bransjen og er en av mange sponsorer under arrangementet. Som takk for innsatsen får selskapet naturligvis eksponere produktene sine under arrangementet, og det drypper muligens litt på de besøkende også. Millers er et av stadig færre selskaper som fremdeles utvikler kvalitetsprodukter til eldre biler.

 

Meguiar's er alltid til stede på store bilarrangementer i UK. Denne gang gir de bort "A day in the bay", altså en dag hos hvor spesialistene deres behandler hele bilen innvendig og utvendig, til en heldig vinner. Vinneren trekkes blant de som kjøper billett til arrangementet mellom 24. og 30. mai. Det spiller ingen rolle om man kjøper billettene pr telefon, online eller påmeldingsskjema.

Tilsvarende trekning, denne gang av det litt mer kuriøse slaget, er i regi av SMEG, som gir bort et mørk grønt kjøleskap med MG-logo i anledning av at selskapets hovedkvarter flytter inn i nye lokaler der den gamle bilfabrikken i Abingdon lå. Vi kan koste på oss et lite smil.

Aktiviteter og konkuranser

California Cup Autotest og Autosolo er ferdighetskonkurranser som foregår på en bane med en rekke utfordringer og hindringer i form av oppmerkingskoner (kremmerhus). Det hele går ut på å komme seg gjennom løypen på kortest mulig tid. Det hele kan minne litt om vår egen Gymkhana, om en litt mer alvorlig og med større fokus på konkurranseaspektet.

California Cup Autotest er for lag og foregår lørdagen og her stiller gjerne lokale sentre eller registre egne lag. Autosolo er for individuell amatørdeltakelse på søndagen.

 

glamophones

  The Glamophones

Stevnet vil også være vertskap for en Concours og Pride of Ownership konkurranse, igjen sponet av Meguiar's. Vinnerbilen fra concourskonkurransen representerer MGCC på Meguiar's Club Showcase Competition på Lancaster Insurance Classic Motor Show i november. Ved siden av disse konkurransenes betydning i seg selv, fungerer de som en referanse for andre entusiaster som restaurerer egne biler. Concours er delt i 6 klasser: Premier, Roadsters og Saloons (inkl. GT), før og etter 1955. I Pride of Ownership finnes ikke mindre enn 13 klasser, stort sett modellspesifikke.

 

Vi har forstått at det blir rikholdig underholdning på stevnet, også musikalsk. Harmonigruppen The Glamophones synger 40- og 50-talls swing. Dammit Jack inviterer til sing-along som bare britene kan. Det skal etter sigende annonseres ytterligere underholdning i ukene frem mot arrangementet.

Påmelding

Dersom du har lyst til å delta på årets MG Live! er det ikke for sent, selv om det etter hvert begynner å haste. Forhåndssalg av billetter er her.  Det tilbys et utall forskjellige billetter. To-dagers day-pass er GBP 28.00 for medlemmer og GBP 40.00 for ikke-medlemmer. Husk at noen av trekningene bare gjelder de som ha kjøpt billetter inne utgangen av mai.

Kilde: MGCC