• Senternytt
  • Vestfold senter
  • Vestfold senter - tur til Glasshytta Vivestad 6. mai 2015

Vestfold senter - tur til Glasshytta Vivestad 6. mai 2015

IMG 2819 IMG 2832

 

Kjøresesongen har startet i Vestfold og første onsdagstur gikk til Glasshytta i Vivestad hvor vi hadde avtalt demonstrasjon av glassblåsing. Vi starter i år våre turer fra Stokke Bygdetun og 17 biler kjørte småveier fra Stokke til Vivestad hvor vi hadde en oppelvelsesrik kveld.

IMG 2858 IMG 4807

Glasshytta drives av Anne Kathrine Munkejord som har bakgrunn fra Hadeland Glassverk og startet for seg selv i 1998. Hun har spesialisert seg på vinglass. Mer info finner du på: http://www.akglass.no/

 IMG 4823  IMG 4838

 På glasshytta demonstrerte Anne Ka hvordan hun lager et flott vinglass med farger på ca. 15 minutter. En medhjelper/assistent må alltid være med når glass skal blåses og formes. Et av medlemmene sa kjekt: " Dette ser jo lett ut". Jan fikk selv prøve å blåse og ut kom det store bobler! Nei Jan, her må det trenes.

IMG 2894 IMG 4840

 

Som takk for demonstasjonen fikk glasskunstneren senterets MG-vin som sikkert vil smake godt i hennes flotte vinglass.

IMG 4850 IMG 4841

 

Etter demonstrasjonen ruslet vi rundt i butikken og mange fant stilige glass til seg selv eller som gave til andre. En veldig hyggelig og vellykket start på sesongen som vi avsluttet med kaffeprat rundt bilene før vi reiste hjem.

Tirsdagen bøtta det ned, men da onsdagen kom var det lettskyet og litt sol og 12 gradet. Torsdagen kom regnet på nytt så denne gangen var vi heldige med turdagen

 

Real time web analytics, Heat map tracking