Ekebergmarkedet mai 2013

IMG 1732 smallLørdag 4.mai var det som vanlig marked, bedre kjent som Ekebergmarkedet, i regi av NVK (Norsk Veteranvogn Klubb)  på Ekeberg Camping like utenfor Oslo sentrum. Markedet har eksistert lenge og er å regne som et av vårens høydepunkter for den som leter etter "dingser" man tror man har bruk for eller "ting" som er kjekt å ha. Allerede fredag kveld kommer folk som har "ting" å tilby. De kommer i busser, lastebiler og andre fremkomstmidler , noen med en liten varebil og tilhenger, andre med bil og campingvogn.

Felles for alle er målet om å selge det de ikke har bruk for eller noe andre kan ha bruk for.Det er et morsomt marked med snurrepiperier av alle slag. For 10 år siden var det mulig å finne en del  til engelsk bil men det er nå langt mellom "godbitene"  Tar du deg god tid og graver litt i kassene kan du fortsatt finne en liten "dings" du trenger. Det er mye verktøy til salgs og skruer i dimensjoner de fleste av oss bare har hørt om. Altså et marked for oss liker å treffe folk og setter pris på et lite "funn" i en av de mange kassene.De beste funnene går gjerne fredag kveld mens mørket faller på, de rimeligste lørdag ettermiddag når markedet tømmes for folk og selgeren er sliten og ser utover alt han må pakke sammen og ta med seg hjem - igjen. IMG 1733

Team Follo: Kjell Hagen-Nilsen, Steinar Aarstad, Tore Lie og Erik Bryhni-Frostad

Og midt i alt dette står MG-Klubbens stand og viser frem medlemmenes biler og deler ut brosjyrer i håp om å få flere medlemmer. I år, som tidligere år, er det medlemmer fra Follo Senter som tar seg av klubbrepresentasjonen.  Medbrakt  telt, bord og kaffe rigger de seg til allerede før vanlige mennesker har stått opp.  Applaus!!

IMG 1730

Det som normalt skal være en trivelig og morsom tilstedeværelse ble i år en våt og sur opplevelse. Han som skulle sette på varmen og skru av vannet kom ikke til markedet. Våtere har jeg ikke opplevd dette og selv med jakke av god kvalitet ble det kalt.

Men gutta fra Follo holdt ut "to the bitter end"  og det var en del som kom med sportsvogn i blikket og hadde spørsmål å stille. Svar ble formidlet av et trimmet team – så vil  fremtiden vise om vi fikk noen nye medlemmer i klubben

Real time web analytics, Heat map tracking